Logo deschakelalbrandswaard.nl
Er werden speciale hoesjes uitgedeeld tegen autodiefstal.
Er werden speciale hoesjes uitgedeeld tegen autodiefstal. (Foto: )

Hoesjes uitgedeeld tegen autodiefstal

ALBRANDSWAARD - De wijkagenten en buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) deelden dinsdag 10 december speciale hoesjes uit, die het signaal van keyless entry auto's blokkeren. De hoesjes moeten het risico op autodiefstal verkleinen. De actie werd gehouden in de wijkveiligbus, die alle drie de kernen aandeed.
Door middel van geavanceerde hardware is het voor dieven tegenwoordig gemakkelijk om een zogenoemde keyless entry auto te ontgrendelen. Zij hoeven alleen maar binnen een straal van zes meter van de sleutel te komen. De hoesjes, die dinsdag werden uitgedeeld, voorkomen dit.
Daarnaast hadden de wijkagenten en boa's deze dag tal van preventietips met betrekking tot autodiefstal en -inbraak. Bijvoorbeeld om uw autosleutel zo ver mogelijk van de voordeur te leggen.
Wie niet in de gelegenheid was een bezoek te brengen aan de wijkveiligbus, kan nog een hoesje ophalen om het signaal van de auto te blokkeren. Dit kan aan de balie van het gemeentehuis aan de Hofhoek in Poortugaal. Let op: op is op.

Een eventuele autodiefstal of auto-inbraak kan men mogelijk herkennen aan de volgende signalen: een persoon of een groepje personen dat in auto's gluurt, op de uitkijk lijkt te staan, lang rond een auto rondhangt of meerdere malen door een straat rijdt of terugkeert.
Bel de politie via 112 of 0900-8844. Anoniem via 0800-7000.

Meer berichten