Logo deschakelalbrandswaard.nl
Burgemeester Jolanda de Witte bezocht het bruidspaar Dijkstra.
Burgemeester Jolanda de Witte bezocht het bruidspaar Dijkstra. (Foto: )

Echtpaar Dijkstra 65 jaar getrouwd

RHOON - Burgemeester Jolanda de Witte bracht maandag 9 december een bezoek aan het echtpaar Dijkstra. Zij waren deze dag 65 jaar getrouwd. In het weekend ervoor werd het feest gevierd met de familie. Het echtpaar kreeg twee zonen en heeft inmiddels twee kleinkinderen.

Ze leerden elkaar kennen op de boulevard van Scheveningen. Meneer Dijkstra was samen met een groep soldaten op de boulevard. Hij had net in de draaimolen gezeten en stond duizelig op straat toen mevrouw met haar vriendinnen aan kwam lopen. Ze raakte in gesprek en hadden vijf jaar verkering voordat ze in het huwelijksbootje stapten.
In 1956 kwam het echtpaar in Rhoon wonen. Ze wonen nog steeds zelfstandig, ondanks de hoge leeftijd. ,,Dat komt ook omdat we zo'n fijne hulp hebben", zegt mevrouw Dijkstra. ,,Henny komt hier al sinds jaar en dag."
Meneer Dijktstra had samen met zijn broer een machinefabriek die hij van zijn vader had overgenomen. Op zijn 70e stopte hij met werken. Mevrouw werkte in een reformwinkel en stopte daarmee toen ze ging trouwen.

Het echtpaar reisde met de caravan door Europa en later kwamen ze veel in Poortugal waar ze met het vliegtuig heen gingen. Tegenwoordig genieten ze vooral van hun fijne huis en tuin in Rhoon.
De mooie schilderijen die meneer DIjkstra maakte, sieren het huis. Daar is hij mee gestopt, maar hij is nog steeds heel actief op de computer. ,,Mail me de foto maar."

Meer berichten