Logo deschakelalbrandswaard.nl
De architectuur van Basita heeft een dorps karakter met een knipoog naar het verleden.
De architectuur van Basita heeft een dorps karakter met een knipoog naar het verleden. (Foto: )

Start bouw Basita in voorjaar 2020

RHOON - Het bouwplan is klaar van Basita aan de Dorpsdijk 115 en de appartementen gaan vanaf 20 december in de verkoop. De verwachting is dat er in maart of april van 2020 gestart kan worden met de bouw. Voor de zomer van 2021 zullen de 24 levensloopbestendige appartementen klaar zijn.

,,Het heeft even tijd gekost, er zijn harde noten gekraakt, maar ik kan zeggen dat het ook een leuk proces was", zegt Nico de Bruijn van AKM projectontwikkeling. Voor het bouwplan werden kaders gesteld door de gemeenteraad. Anderhalf jaar geleden werden de eerste bouwplannen gepresenteerd, maar dat stuitte op wat weerstand van de omwonenden en de gemeenteraad. Daarom werd een commissie omwonenden opgericht waar om de twee à drie weken mee werd vergaderd. Ook waren er iedere vergadering meerdere ambtenaren aanwezig. ,,Stapje voor stapje kwamen we steeds dichterbij het daadwerkelijke ontwerp", meldt De Bruijn. ,,Het was stoeien, maar een eerlijk proces. Soms moesten wij inschikken, soms de omwonenden. Maar nu verwacht ik geen bezwaren meer", zegt Nico. ,,Er is uitsluitend positief gereageerd op de uiteindelijke bouwplannen."

De vijf platanen op het terrein blijven gespaard tijdens de nieuwbouw. Ook wordt er vastgelegd dat de VvE de platanen in de toekomst moet blijven beschermen. Dit was een harde eis van de omwonenden, waar AKM rekening mee gehouden heeft.
Het nieuwe gasloze (all-electric) woongebouw wordt aan de Groene Kruisweg drie hoog plus een kap. Aan de kant van de Dorpsdijk, twee hoog plus kap en aan de kant van Ravelstraat twee hoog. In het gebouw komt een drietal binnentuinen waar een brug overheen loopt. Een uniek concept waardoor er ook nog eens veel daglicht binnen komt. Het woonoppervlak varieert van 80 tot 146 m2 met een balkon van 10 m2. De appartementen worden voorzien van een luxe badkamer en toilet(ten) en een moderne complete keuken. In de verdiepte stallingsgarage onder het gebouw, welke met de lift bereikbaar is, beschikt ieder appartement over een privé parkeerplaats. Verder heeft ieder appartement een inpandige separate berging op de begane grond.
De architectuur heeft een dorps karakter met een knipoog naar het verleden. Het is de nieuwe entree van de historische oude dorpskern van Rhoon.
Het nieuwbouwproject heeft de naam Basita gekregen. Dit natuurlijk als verwijzing naar de jarenlang op de locatie gevestigde en binnen de regio bekende firma Basita. Tevens betekent Basita in het Italiaans 'verwonderd'.

Ooms makelaardij uit Barendrecht zal de appartementen gaan verkopen. Geïnteresseerden kunnen via de website www.basita-rhoon.nl meer informatie krijgen en vanaf 20 december de brochure ophalen bij het kantoor van Ooms Barendrecht.

Meer berichten