Logo deschakelalbrandswaard.nl

Kerstbomenoptocht in Rhoon-Noord

RHOON - Ook dit jaar houdt  Buurtpreventie Albrandswaard voor de zevende keer een optocht langs de verlichte kerstbomen in de wijk Rhoon-Noord. Aan deze leuke traditie op 18 december kunnen jong en oud deelnemen. De optocht is compleet met muziek en een deejay.

De route gaat langs zeventien versierde kerstbomen die Buurtpreventie Albrandswaard van Binder Groenprojecten heeft gekregen. De optocht start om 19.30 uur vanaf obs De Overkant aan de Hovenier 2 en eindigt daar ook weer rond 20.30 uur. Vervolgens gaat de optocht via de noordzijde van de Hovenier naar de Marskramer, Minstreel, Heraut, Landvoogd, Poortwachter, Dorpsdijk, langs de parkeerplaats bij het Wapen van Rhoon, Dorpsdijk, Stationsstraat, Hofnar, Jonkerhof, Hofnar, Troubadour, Nachtwaker, Kruisvaarder, en weer terug naar
de obs De Overkant.

Lampionnen
De optocht wordt extra feestelijk als de kinderen met een lampion met lampje (met het verzoek geen kaarsjes te gebruiken) meelopen en de bewoners langs de route hun voortuin verlichten met lampionnen of kerstverlichting. Tijdens de kerstbomenoptocht rijdt een bedrijfsauto van Binder Groenprojecten voorop met DJ Timothy, die voor leuke en eigentijdse kerstmuziek zorgt.

Het is niet de bedoeling om ernstige geluidsoverlast te veroorzaken. De auto met muziek zal uitsluitend vanaf de start van de optocht tot het einde van de optocht geluid produceren.

Na afloop van de kerstbomenoptocht is er voor deelnemers gelegenheid om in de school tot 21.15 uur nog wat na te praten met een kopje koffie, chocolademelk, frisdrank of alcoholvrije glühwein en een stukje kerststol. Het gezellig samenzijn wordt opgeluisterd met kerstmuziek van Muziekvereniging Volharding.

Buurtpreventie Albrandswaard zal het verkeer op bepaalde momenten even tegenhouden zodat iedereen veilig aan de wandeling kan deelnemen .Deelnemers zijn wel verantwoordelijk voor hun eigen veiligheid en die van hun kinderen. Deelname aan de wandeling is op eigen risico en de organisatoren zijn niet aansprakelijk voor verlies, diefstal of vernieling van persoonlijke eigendommen. Goed schoeisel dragen is uiteraard een aanrader om de kans op enkels verzwikken of blaren te voorkomen.

Op de website www.buurtpreventie-albrandswaard.nl kan men meer informatie vinden.

Meer berichten