Logo deschakelalbrandswaard.nl

Samen Sinterklaas vieren op de campus in Portland

RHOON - Obs Portland en De Grote Reis vierden afgelopen donderdag samen het Sinterklaasfeest, een initiatief vanuit de leerkrachten van beide scholen.
Juf Nienke is naast leerkracht ook eventmanager van De Grote Reis en legde het eerste contact met de werkgroep van obs Portland. Beide scholen liepen al langer met het plan een gezamenlijke viering te bewerkstelligen. ,,We delen een schoolplein en daarom konden we Sinterklaas nooit buiten ontvangen, nu kon dat wel", aldus juf Nienke. Juf Shannon van obs Portland vult aan; ,,daarnaast is het eigenlijk logisch om het gezamenlijk te vieren en onze krachten te bundelen. We zijn tenslotte niet voor niets een campus, daar moeten we juist gebruik van maken." Zo kon de Sint dus voor het eerst buiten aankomen en dat deed te voet. Zeshonderd kinderen zongen de Sint luidkeels toe.

De leerkrachten en de ouderraad van beide scholen kijken terug op een zeer geslaagd feest en concluderen dat de samenwerking zeker bevallen is.

,,De kinderen hebben genoten, dat is natuurlijk het meest belangrijk. Daarnaast is het fijn om dergelijke activiteiten samen te organiseren. Positief contact tussen de scholen draagt uiteindelijk alleen maar bij aan een gezonde sfeer op de campus. Voor leerkrachten, leerlingen en ouders", aldus juf Jiska van obs Portland.  

Meer berichten