Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto:

Nieuwbouwplan aan de Dorpsdijk

Door Anouk Breeman

RHOON – Projectontwikkelaar Brukon wil op de plek van ouderencomplex Sonneheerdt aan de Dorpsdijk in Rhoon een nieuw zorgcomplex bouwen. Architect Ton Kraamer gaf maandagavond in de commissie Ruimte een presentatie over het plan.

Het plan voorziet in 21 koopappartementen, 24 kamers voor dementerende ouderen en een ondergrondse parkeergarage. Het zorggedeelte krijgt een eigen ingang en buitenruimte.,,De monumentale gevel van het pastoriehuis gaan we opknappen. Daarin komen 2 of 3 grotere appartementen met een tuin op het zuidwesten. Het parkeerterrein nemen we mee in het plan. In ons ontwerp zijn er straks meer parkeerplaatsen dan nu, 54 in plaats van 48", vertelde Kraamer. De nieuwbouw aan de Dorpsdijk krijgt een klassieke uitstraling, zodat het goed past in de historische omgeving tegenover het Kasteel van Rhoon en de Dorpskerk.

Buurtpreventie en de kerk zouden een plek kunnen krijgen in één van de appartementen op de begane grond. Kraamer heeft al gesprekken gevoerd met omwonenden en belanghebbenden. ,,De reacties zijn positief."

EVA,PvdA en GroenLinks vroegen naar betaalbare appartementen. Kraamer: ,, Appartementen van 60 m2 zijn ook goed te verkopen, maar dan zit je met de parkeernorm. Hoe meer appartementen je bouwt, hoe meer parkeerplekken je nodig hebt."

,,We hebben unaniem een motie aangenomen om bij ieder nieuwbouwplan aan sociale woningbouw te denken", zei James Scharink (GL). ,,Dit marktinitiatief startte al in 2017, dus ruim voordat die motie werd aangenomen", reageerde wethouder Boender.

Meer berichten