Logo deschakelalbrandswaard.nl
Margriet Bovingdon, Janet Edelman en Georgette van Straten.
Margriet Bovingdon, Janet Edelman en Georgette van Straten. (Foto: )

50+ en meer groep in Portland

RHOON - In wijkcentrum Portland is iedere dinsdagmorgen een inloopochtend van 10 tot 12 uur. ,,De leeftijden van de bezoekers lopen van zeventig tot en met negentig, maar officieel is het een 50+ groep. Daarom hebben we er ook 'en meer' achter gezet." Aan het woord is Margriet Bovingdon. Zij is al tien jaar betrokken bij de groep. ,,Mijn buurvrouw heeft de groep tien jaar geleden opgezet en vroeg mijn hulp. Sindsdien ben ik er bij betrokken. ,,De afgelopen jaren doe ik de organisatie samen met Janet Edelman en Georgette van Straten, maar we vallen onder de paraplu van Stichting Welzijn Albrandswaard."
De drie dames vullen elkaar goed aan. Zo is Janet jarenlang voorzitter van Vrouwen van Nu geweest en heeft de voorzitterkwaliteiten. Georgette is meer van het zakelijke deel. Een kei in onderhandelen volgens de andere dames. En Margriet is van het sociale. Zij ontvangt bijvoorbeeld de mensen en doet het welkomstwoordje. Maar wat houdt deze groep nu eigenlijk in?
,,Het is een inloopochtend. Iedereen is welkom om langs te komen", vertelt Margriet. ,,Je betaald 1,50 euro en krijgt koffie of thee en wat lekkers erbij. Daarnaast proberen we twee keer per maand een leuke activiteit te plannen en worden er veel spelletjes gespeeld. Rummikub, Yahtzee of kaarten. We beginnen vaak met wat ochtendgymnastiek of we gaan line-dancen."
De '50+ groep en meer' is voor iedereen die een beetje gezelligheid zoekt. Er wordt natuurlijk heel wat afgekletst, veel wel en wee met elkaar gedeeld, maar als de spellen op tafel komen, wordt er ook gestreden. Want winnen is ook leuk. ,,Natuurlijk doen we vaak bingo en deze dinsdag hebben we een Sinterklaasspel met cadeautjes gespeeld."
Kortgeleden kwamen ook de peuters van De Speeldoos langs en er was ook al eens een klas van De Grote Reis op bezoek om samen palmtakken mee te versieren. Zo wordt er telkens weer iets nieuws bedacht voor de vrouwen.

Op 17 december staat er een kerstbrunch op het programma en op 7 januari, na de kerstvakantie, is er een nieuwjaarsborrel.
,,We proberen steeds weer wat leuks en nieuws te bedenken", gaat Margriet verder. ,,Zo hebben we een een rondje Rotterdam gedaan en zijn we pannenkoeken gaan eten. Maar ook is de wijkagent langs geweest om een verhaal te vertellen en volgende week komt Kim Schrijvers langs om te vertellen over veilig internetten. Karaoke doen we soms ook of een leuke quiz."

Iedereen is van harte welkom om eens langs te komen in wijkcentrum Portland om kennis te maken met de dames, een spelletje mee te spelen en een gezellig bakkie koffie te doen. Dinsdagochtend van 10 tot 12 uur.


Meer berichten