Logo deschakelalbrandswaard.nl

Kerst, gezongen en gezegd

RHOON - Ook dit jaar brengt vocaal ensemble Gaudio in de regio Rotterdam in een viertal kerken gewoontegetrouw weer een programma naar de Engelse traditie van het Festival of Lessons and Carols. Zij doet dit onder de titel 'Kerst, gezongen en gezegd'.

Koorzang en samenzang van kerstliederen vormen een sfeervol geheel, afgewisseld met orgelspel, bijbelfragmenten en gedichten. Dit jaar staan naast een aantal bekende advents- en kerstliederen onder andere ook het imposante Magnificat in D van George Dyson, het tweekorige Ehre sei Gott van Johann Michael Bach en het intieme My Lord has Come van Will Todd op het programma.

Gaudio hoopt ook dit jaar weer veel toehoorders een mooi uur van voorbereiding op Kerstmis te bieden. Na afloop van het programma is er de gelegenheid om elkaar te ontmoeten bij een glaasje glühwein of een kop koffie of thee.
Dirigent is Wouter Blacquière en als organisten werken mee Niek van der Meij, Ben Roest en Aad Zoutendijk.

De uitvoeringen zijn op zondag 15 december om 19 uur in de Nieuwe Kerk, Markt 80 in Delft (vesper), zaterdag 21 december om 16 uur in de Dorpskerk, Dorpsdijk 65 Rhoon, op zondag 22 december om 20 uur in Grote Kerk van Vlaardingen, Markt 63, op maandag 23 december om 20 uur in de Paradijskerk, Nieuwe Binnenweg 25 in Rotterdam. De toegang is gratis. Wel is er een deurcollecte na afloop. Meer informatie vind u op www.gaudio.nl

Meer berichten