Afbeelding

Tadashii-do behaalt goed resultaat op het NK

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Afgelopen weekend heeft een kleine selectie van de Albrandswaardse karate- en jiujitsu school Tadashii-do deelgenomen aan het Nederlands kampioenschap karate voor jeugd in Zoetermeer. Aan dit tweedaagse evenement namen maar liefst 650 karateka's deel. Het toernooi werd georganiseerd door de Karate-do Bond Nederland. Op het onderdeel kata (sologevecht) nam Yinte Axt het op tegen 24 deelnemers in haar klasse. Axt, Nederlands kampioen in 2017, was een jaar lang geblesseerd geweest wegens een voetbreuk, en pas twee maanden weer volledig aan het trainen. Het uitgangspunt was het bemachtigen van de derde plaats.

Na vier rondes te hebben gewonnen en lukte het Axt om de finale te bereiken. Zij kwam uit tegen de sterk draaiende Jente Hengstman uit Apeldoorn. De spannende finale werd met 3-2 gewonnen door Axt en zij mag zich een jaar lang opnieuw Nederlands kampioen noemen.

Robin Zwanenburg en Amir Niamat kwamen uit op het onderdeel kumite (sparring). Helaas verloor Zwanenburg de eerste ronde van de latere finalist. Hierdoor kwam zij in aanmerking om de strijd voor het brons. In de spannende partij die volgde, was het Zwanenburg die aan het langste eind trok en nam zij het brons op het ereschavot in ontvangst.

Amir Niamat verbaasde iedereen op zijn eerste Nederlands kampioenschap. Ook hij verloor de eerste ronde van de latere finalist en kwam daardoor in de herkansing waar hij twee partijen overtuigend wist te winnen en zodoende een bronzen medaille won.

Hoofdtrainer van Tadashii-do Wim Mallens kijkt terug op een zeer geslaagd Nederlands kampioenschap. Wie een keer wil meetrainen met deze kampioenen, kan contact opnemen via 06-30543800.