Logo deschakelalbrandswaard.nl
Alle kinderen van groot tot klein verkopen stroopwafels.
Alle kinderen van groot tot klein verkopen stroopwafels. (Foto: )

Lichtjes en stroopwafels voor Sophia

POORTUGAAL - Dit jaar zal december bij CBS De Parel in het teken staan van de actie 'Een lichtje voor Sophia'. Vanuit het thema: "Geef licht" gaan ze vanuit school geld inzamelen voor het Sophia Kinderziekenhuis en in het bijzonder voor het Kinderhersencentrum. Tijdens de lichtjesactie kan men lichtjes kopen voor in de kerstboom in het ziekenhuis. Ook de Lichtjestocht is een onderdeel van deze actie. Basisscholen en verenigingen lopen met een lampion de Lichtjestocht. De Parel doet dit jaar ook mee. Maar dat is nog niet alles. De kinderen zijn al vanaf vorige week druk bezig met het verkopen van stroopwafels. In januari hopen ze een mooi bedrag aan Sophia Kinderziekenhuis te overhandigen.

De Lichtjestocht is wordt gehouden op 18 december vanaf 18 uur. Een hele belevenis. Iedereen kan aansluiten. het schoolplein en de aula worden in kerstsfeer gezet. De poffertjeskraam van Oma Toos uit Scheveningen komt langs, Soep 4 Joe serveert erwtensoep, tomatensoep en broodjes beenham. Er zal een kraam staan met warme chocolademelk met slagroom en glu¨hwein en er worden andere drankjes geserveerd. Dit alles tegen een schappelijke prijs, waarvan er ook nog eens door de deelnemende bedrijven een percentage aan Sophia wordt geschonken. Tevens zorgt deejay Paul voor gezellige kerstmuziek. De school is ontzettend blij met de grote inzet van de kinderen en ouders en bedrijven die bedragen doneren zoals: Pannenkoekenrestaurant Oma Toos uit Scheveningen, Soep 4 Joe, Plus Hofland, van Leeuwen Recycling Groep, Slijterij/Wijnhandel Wijnhuis Rhoon, GO-MES Trade BV, Monnom kinderkleding. De verkoop van de stroopwafels zal de gehele maand december doorgaan.

Wie stroopwafels wil kopen voor 2,50 euro per pakje, of een bedrag wil doneren, kan contact opnemen via lichtjestochtdeparel@hotmail.com.


Meer berichten