Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto: Aad Kraaijenbrink-fotografie
Foto: Aad Kraaijenbrink-fotografie (Foto: Aad Kraaijenbrink-fotografie)

WCR in swingend kwartier langs Piershil

RHOON - In het pittoreske Piershil mocht de ploeg uit Rhoon aftrappen om de volgende drie punten aan de ranglijst toe te voegen. Tijdens de warming-up bleek al snel dat het veld erg moeilijk bespeelbaar was, WCR was gewaarschuwt.

WCR creëerde vanaf het begin een behoorlijk aantal kansen. In de twaalfde minuut een doelpunt van Mitchel, hij wist een penalty – overtreding op Jeremy – zonder problemen te benutten.

Helaas stond het vizier van WCR niet op scherp, waardoor de tweede treffer lang op zich liet wachten. Zo werd bijvoorbeeld een mooie actie van Darragh niet beloond, hij wist vanaf de zijkant laag voor te geven. De inlopende Collin wist de voorzet niet op waarde te schatten en mikte de bal over de goal van Piershil.

Het spel werd gaandeweg beter. WCR wist binnen een kwartier vijf doelpunten te maken. Darragh wist binnen elf minuten een onvervalste hattrick te maken, verder scoorde ook Brandon en Quyten (assist een keer Darragh, een keer Jeremy, een keer Brandon, een keer Collin). Een monsterzege leek in de maak.

Na rust een onveranderd spelbeeld. WCR bleef de wedstrijd domineren en Piershil moest zich beperken tot tegenhouden. Echter, het tempo van WCR lag veel te laag. In de 52e minuut viel de laatste treffer van de middag. Darragh wist de vierde van de dag te maken door een hoge voorzet van Kevin bij de tweede paal binnen te schieten.

Ondanks de zevenklapper hield WCR een bittere nasmaak over aan de tweede helft. Met minimale inspanning wist WCR in de tweede helft de tegenstander niet verder op afstand te zetten.

Volgende week reist WCR weer af richting de Hoeksche Waard, ditmaal zijn de Goudswaardse Boys de gastheer.

Meer berichten