Afbeelding

Eenvoudige zege sv Poortugaal

Algemeen

POORTUGAAL - Zaterdag stond de wedstrijd tegen RVVH uit Ridderkerk op het programma. Een ploeg die in de middenmoot bivakkeert.

Poortugaal liet vanaf de aftrap zien dat het de driepunten in Albrandswaard wilde houden. Direct werd de aanval gezocht. RVVH kreeg amper tijd om fatsoenlijk op te bouwen. Laat staan tot een aanval te komen. Daar stond tegenover dat sv Poortugaal binnen het kwartier al meerdere kansen had. Uiteindelijk mondde dit uit tot een hoekschop. Een speler van RVVH kreeg de bal tegen zijn hand aan. De scheidsrechter kon niet anders dan een strafschop geven. Sven Breukhoven wist dit buitenkansje te verzilveren. Nog geen twee minuten later kreeg sv Poortugaal opnieuw een strafschop na het neerhalen van Sean Verburg. Hij zorgde voor de 2-0 binnen 20 minuten spelen. RVVH knokte zich terug in de wedstrijd. Dit leidde tot een aantal kansen en hoekschoppen. Dit leverde wat hachelijke situaties op voor het Poortugaal-doel. Maar ook protesten van RVVH spelers omdat men een strafschop wilde. De scheidsrechter vond de protesten zo heftig dat een speler van RVVH rood voorgeschoteld kreeg. Met tien man wisten de Ridderkerkers toch nog redelijk gevaarlijk te worden. Met als belangrijkste wapenfeit een bal op de lat. Het bleef echter 2-0 met de rust.

RVVH probeerde met wissels aan het begin van de tweede helft de aansluitingstreffer te maken. Het was echter Poortugaal die de wedstrijd definitief in het slot gooide. Qrushinco Rosina ging op rechts uitstekend door tot aan de achterlijn. Zijn voorzet werd door Niels Versteege doorgespeelt op Sean Verburg die voor 3-0 zorgde. De 4-0 van Smally Lake en de 5-0 weer door Sven Breukhoven. Het leverde sv Poortugaal een geweldig mooi doelsaldo op. 31 doelpunten voor en slechts zes tegendoelpunten na tien wedstrijden.

Zaterdag wacht de lastige uitwedstrijd tegen Die Haghe. Aanvang 14.30 uur op Sportpark Ockenburgh in Den Haag.