<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelalbrandswaard.nl

Respect, Vertrouwen & Veiligheid bij obs Vackesteyn

POORTUGAAL - Afgelopen woensdagavond was het weer volle bak in de aula van obs Valckesteyn. Alle ouders, broertjes en zusjes van de leerlingen van de groepen 5 en 7 waren er klaar voor. De grote, spectaculaire finale waarin de leerlingen van groep 5 en 7 hun judo-kunsten mochten vertonen en het geleerde R.V.V. mochten delen met hun ouders.

Directeur Marga Maissan: ,,We hechten waarde aan een veilige schoolomgeving. Die heb je wel met elkaar te maken en te borgen. Afgelopen jaren deden we al mee aan de anti-pest-week. Dat is helaas maar één week in het jaar. We keken uit naar iets anders, iets meer, iets positievers, iets duurzamers. Dat vonden we in Move Ahead. Move Ahead is een preventief sociaal vaardigheidsprogramma voor groep 1 tot en met 8. Met andere woorden een half jaar lang, wekelijkse judo-lessen en klaslessen als middel om R.V.V. - Respect, Vertrouwen en Veiligheid - te verstevigen in de school."

Groep 5 liet woensdagavond op de mat hun geleerde judo kunsten zien. Niet alleen dat zagen de ouders. Ook werden zij indirect geïnformeerd over de R.V.V. regels en afspraken en hoe belangrijk de sociale regels zijn en wat er gebeurt als je je er niet aan houdt.

,,Erg leuk en leerzaam zeg! En een mooie basis om ons met elkaar aan te houden. En thuis met je kind te bespreken, mocht er iets zijn.", aldus een tevreden ouder. 

Groep 7 kreeg de opdracht om in groepjes na te denken over een plan om topjudoka Jur Spijkers te vloeren met een zelfbedachte greep. Woensdagavond mochten zij om de beurt hun plan uitvoeren! Een waar feestje om naar te kijken.

Een groep 7 leerling aan die net met zijn groepje Jur Spijkers heeft gevloerd: ,,Ik vind het super jammer dat het nu afgelopen is. Ik vond de judo-lessen zo gaaf en de klas-lessen ook, met achterover vallen met je ogen dicht enzo. Nu hebben we gewoon met elkaar in de klas 'afspraak is afspraak'. Als er iets is, dan weten we nu goed wat wel en niet leuk is en wat we moeten doen om het op te lossen." 

Het project wordt het komende half jaar uitgevoerd op de andere locatie van obs Valckesteyn, op Noord. Als na de evaluatie dit positieve geluid officieel bevonden wordt, dan blijft Move Ahead onderdeel van het jaarlijkse programma op obs Valckesteyn.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537371&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>