<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelalbrandswaard.nl
Archieffoto van het concert van 16 maart 2019 in De Brinkhoeve.
Archieffoto van het concert van 16 maart 2019 in De Brinkhoeve.

BigBand Enterprise is coming to town

ALBRANDSWAARD - BigBand Enterprise heeft weer een aantal optredens in de gemeente op stapel staan. De laatste tijd waren ze vooral buiten de gemeente actief dus het wordt tijd dat ze zich hier weer presenteren.
Enterprise is een jazzorkest met zeventien mannen en vrouwen. Voor de band staat zangeres Alicia Wevers en het orkest wordt geleid door dirigent Stanislav Mitrovic. Enterprise heeft in de loop van de tijd een veelzijdig repertoire opgebouwd. De ruggengraat daarvan wordt gevormd door stukken uit het American songbook, bekend van onder meer Duke Ellington, Count Basic en de zangers Frank Sinatra, Billy Holliday en Ray Charles. Zangeres Alicia is ruim anderhalf jaar uit de running geweest. De band is blij dat ze weer terug is en ze zingt dan ook weer de sterren van de hemel.

BigBand Enterprise bestaat al ruim 25 jaar. Sinds een paar jaar zijn ze gevestigd in Rhoon. Hiervoor werd er gerepeteerd in Dordrecht. De bandleden wonen allemaal in een straal van zes kilometer rondom Rhoon, dus een handige locatie. Ze spelen in de volledige bigband-bezetting. Dat wil zeggen vijf saxofoons, vier trombones, vier trompettisten, drums, bas, gitaar en piano. ,,De band is compleet, maar geïnteresseerde kunnen altijd eens langskomen", zegt Leo van der Kruk. ,,We hebben wachtlijsten en we hebben soms natuurlijk ook invallers nodig." Leo van der Kruk is secretaris bij de bigband.

Brinkhoeve
BigBand Enterprise geeft op vrijdag 13 december een optreden in kerststijl. Veel bekende nummers zullen de revue passeren zoals 'Santaclaus is coming to town' en 'Winter Wonderland'. Het concert vindt plaats in De Brinkhoeve in Poortugaal vanaf 20 uur. De entree is 5 euro inclusief koffie of thee.

Kasteel van Rhoon
En om het nieuwe culturele jaar feestelijk in te luiden is de band uitgenodigd een concert te geven in het Kasteel van Rhoon. Dit concert, georganiseerd in samenwerking met Stichting Kasteel van Rhoon en GasteRhoon, wordt gehouden op 5 januari vanaf 15.30 uur. Zaal open om 14.30 uur. De toegang is 5 euro. Hierbij wordt er gespeeld in jazzcafé opstelling. Er zijn dus vooral staanplaatsen.

Er staat nog maar moois op stapel voor de band, maar daarover later meer. Ze proberen ook een aantal samenwerkingen met andere verenigingen uit de gemeente voor elkaar te krijgen. Hoe mooi zou dat zijn. En Leo hoopt nog eens met alle bigbands uit de regio langs de Oude Maas te spelen. Ideeën genoeg voor Enterprise. Via De Schakel wordt men op de hoogte gehouden.

Informatie
Meer informatie over boekingen en andere optredens via www.bigbandenterprise.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537371&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>