Logo deschakelalbrandswaard.nl
FOTO

Lampionoptocht Ghijseland

RHOON - De lampionoptocht afgelopen vrijdag 15 november in Ghijseland was een succes. ,,We zijn erg blij en verrast. Het was echt boven verwachting en iedereen was enthousiast. We krijgen dan ook alleen maar leuke reacties'', zegt Andrea Nabben. Zij is samen met drie andere vrouwen initiatiefneemster van deze eerste activiteit in Ghijseland. Bijna 200 kinderen en volwassenen namen deel aan de tocht door de wijk. 
,,Volgend jaar gaan we dit zeker herhalen. Want niet alleen liepen er veel mensen mee met de stoet, er waren ook nog eens zo'n twintig families die iets leuks of feestelijks met de tuin hadden gedaan. Allerlei soorten verlichting, grappige tafereeltjes, houtbranders en hier en daar werd zelf snoep uitgedeeld. En op twee adressen liepen we van de voortuin, langs het huis door de achtertuin weer naar buiten. Het was echt geweldig'', aldus Andrea.

Bijzonder was het 'bezoekje' aan het service-wooncentrum in de wijk. Daar liep de hele stoet dwars door het recreatiezaaltje, van voordeur naar achterdeur, met lampions in het donker tussen zeker zo'n 35 enthousiaste ouderen door.

De eerstvolgende activiteit van de vier dames staat ook al weer op stapel. Met de kerst willen ze met de kinderen en natuurlijk de ouderen een samenzang houden in het service-wooncentrum. Waarschijnlijk wordt dat de zondag- of maandagavond voor kerstmis. 

Meer berichten