Logo deschakelalbrandswaard.nl

Caspar van Leeuwen (38)

Waar kennen we jou van?

Ik ben geboren en getogen in Poortugaal. Sinds 2010 ben ik, na vijf jaar in Rotterdam te hebben gewoond, weer terug in Poortugaal. Ik ben al 28 jaar lid van Tennisvereniging Poortugaal en acht jaar lid van de Ronde Tafel 154 Rhoon en omstreken. Dit jaar ben ik voorzitter. Vroeger voetbalde ik bij Oude Maas en later bij WCR.

Wat doet de Ronde Tafel precies?

We zijn een serviceclub, een beetje net zoals de Rotary. Alleen bij ons is de maximumleeftijd 40 jaar. Eens per maand hebben we een bijeenkomst waarbij we eten, drinken, maar vooral bespreken wat we gaan doen en hoe we het doen. De meeste leden zijn ondernemer en met de club willen we iets terug doen voor de samenleving. Zo organiseren we twee grote events per jaar waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat. En we steunen onder andere Koningsdag en de Sinterklaasoptocht in Albrandswaard.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben eigenaar van Center For Testmaterials in Vlaardingen. Mijn vader startte het 31 jaar geleden op en ik heb het bedrijf twaalf jaar geleden overgenomen. We maken testmaterialen met vlekken waarmee bedrijven van onder andere wasmiddelen hun eigen producten kunnen testen.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Ik ben tien jaar getrouwd met Rosemarie. We hebben twee dochters. Milou wordt volgende week acht en Anouk is vijf jaar.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

Het surfen tijdens de zomervakanties op een camping aan het Veluwse meer. Later heb ik daar nog een aantal jaar in het animatieteam gewerkt.

Waar word je gelukkig van?

Met het gezin op de bank televisie kijken. Sporten, eten ,drinken en muziek maken. Ik speel basgitaar bij Tobi & The Tubbies'. We maken rock 'n roll muziek. Het bandje bestaat sinds onze studententijd. We hebben het kortgeleden weer opgepakt.

Waar ben je verdrietig om geweest?

Mijn beide ouders hebben in het ziekenhuis gelegen. Dat was een nare periode. Gelukkig gaat het nu weer goed met hen.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Dat het nog lang zo blijft als het nu is. Samen oud worden met Rosemarie, dat het met de kinderen goed gaat en dat we gezond blijven. Veel meer heb ik niet te wensen.

Hoe zouden je vrienden jou omschrijven?

Kleurrijk, gek, uniek, gedreven, eigenwijs, aanwezig…hoop ik.

Hoe sta je 's morgens op?

Moeizaam. Ik heb reuma en heb eerst een warme douche nodig. Ik zorg 's ochtends voor de kinderen. Dus ben ik vooral bezig met 'eet eens door', 'doe je schoenen aan', enz. Ik breng de meiden naar school en dan ga ik naar het werk.

Welke verleiding kan je niet weerstaan?

Eten en drinken. Wat? Dat is denk ik het probleem. Bijna alles. Sushi, een mooi stuk vlees, een goed glas wijn….

Wat is je guilty pleasure?

Karaoke en pubquizen.

Wat zijn je angsten?

Ik ken niet echt angsten. Ik houd niet van hoogtes, maar ga ze niet uit de weg. Wel merk ik dat, sinds ik kinderen heb, de nieuwsberichten waarin het over kinderen gaat, me meer aangrijpen.

Wat vind je stom?

Hypocriet nepotisme (vriendjespolitiek). Behalve natuurlijk als ik er zelf beter van word.

Wat heb je geleerd van je ouders?

Zelfstandig zijn en keuzes maken.

Waar kijk je naar op televisie?

Ik houd van crime-series. Ook Veronica Inside. En met het gezin kijken we naar The Voice of Holland en The Voice Kids. En nu staat ook iedere dag het Sinterklaasjournaal aan. Daar eten we voor op de bank.

Wat is je grootste miskoop?

Ik kocht eens witte gympen via zo'n Chinese internetsite. Toen ze aankwamen waren ze groen met grijs en lelijk.

Wat heb jij met schoenen?

Roos had zoveel schoenen en dat ergerde me. Tot ik dacht, ik ga ook schoenen verzamelen. Nu hebben we een extra kast onder de trap die uitpuilt van de schoenen van ons vieren. Ik houd van mooie schoenen die matchen met een stropdas of riem.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?

Meer haar, minder kilo's. Ik zou ook wel een cursus leren omgaan met teleurstellingen, mogen volgen.

Wie heb je voor het laatst gebeld?

Leon, een mede-tafelaar. Hij heeft een eigen gym in Albrandswaard: Trainbox. Via hem train ik samen met een personal trainer.

Meer berichten