Logo deschakelalbrandswaard.nl
Agnes Born loopt mee in de hoedenshow tijdens de Fair van Vrouwen van Nu.
Agnes Born loopt mee in de hoedenshow tijdens de Fair van Vrouwen van Nu. (Foto: )

Lief, leed en gezelligheid bij Vrouwen van Nu

ALBRANDSWAARD - In maart 1946 werd de afdeling Vrouwen van Nu in Poortugaal en Rhoon opgericht. Tot op de dag van vandaag is het een goed bezochte vereniging met ruim 200 leden en meer dan tien interesseclubjes. Maar nieuwe leden zijn altijd van harte welkom.

Door Astrid Potuijt

Agnes Born is sinds vier jaar lid en sinds drie jaar secretaris van de vereniging. ,,Toen ik met pensioen ging, wilde ik graag weer wat leuks gaan doen. Zo kwam ik bij de Vrouwen van Nu terecht. Het leuke aan deze vereniging zijn de onderlinge banden met elkaar. Ik ben zelf onder andere lid van de museumclub. We gaan zo ongeveer twee keer per maand naar een museum met elkaar. Het fijne ervan is dat alles voor je geregeld wordt. Zelfs een gids in het museum. Je hoeft alleen maar aan te sluiten en je te laten verassen."
Dat geldt voor ook voor de andere clubjes. Fietsliefhebber? Sluit je aan bij de fietsclub en fiets mee naar bijvoorbeeld Breda of Rockanje. Er zijn maar liefst drie leesclubs en wat te denken van de Di-eetclub. Samen genieten van een lekker menu. De commissie probeert dat zo goedkoop mogelijk voor elkaar te krijgen. De tuinclub of de er-op-uit club. De reisclub die zelfs reizen naar Griekenland of Ierland organiseert. Maar ook de haakclub en quiltclub kennen veel liefhebbers. Alleen de wandelclub is op zoek naar nieuwe initiatiefnemer.

,,Een groot deel van onze leden is alleengaand", vertelt Agnes. ,,Daarvoor is het sociale karakter van de vereniging ook zo belangrijk. dat merk je ook aan het geklets als iedereen bij elkaar komt. Tijdens de clubavonden zijn er vaak rond de zestig leden aanwezig. Uiteraard organiseren we ook activiteiten buiten de clubs om. Zoals op 16 december de Kerstviering. Hiervoor betalen de leden 15 euro en krijgen ze hapjes en drankjes. Op deze avond sponseren we ook een goed doel. Vorig jaar was dit La Bona Futura. Het mooie was, dat de harmonievereniging als tegenprestatie tijdens onze Kerstviering, kwam optreden. Zo betekenen we al verenigingen ook weer wat voor elkaar."

Lief en Leed
Leden komen vanuit de hele regio. Het vervoer wordt goed geregeld met elkaar. En Vrouwen van Nu heeft een potje Lief en Leed. Als er iemand ziek is, krijgt de dame in kwestie gegarandeerd een bloemetje en een bezoekje.

Kortom een fijne club mensen - veel boven de zestig jaar - die voor veel leuke en gezellige activiteiten zorgen. Er is voor iedereen wel wat interessants te vinden. Wie lid wil worden of meer wil weten over deze dynamische club, kan een kijkje nemen op de website. Het jaarlidmaatschap is slechts 52,50 euro per jaar. In juni, juli en augustus worden er geen activiteiten georganiseerd.

Informatie
Meer informatie over het lidmaatschap via Ineke de Klerk van de ledenadministratie 06-23170201 of stuur een e-mail naar. vvn.albrandswaard@gmail.com.
https://vrouwenvannu.nl/poortugaal-rhoon-eo.

Meer berichten