Logo deschakelalbrandswaard.nl

Albrandswaardse judoka in vorm

RHOON - De afgelopen weken heeft judoka Senna Guddens (11) uit Rhoon aan diverse grote judotoernooien meegedaan.  Met driemaal goud en eenmaal brons op vier toernooien mag Senna terugkijken op een sterke periode en heeft ze laten zien in goede vorm te verkeren.

De judoka van De Korte Sport- en Gezondheidsinstituut wist op het Amerhaltoernooi in Made en op het Internationaal Open Alkmaars judotoernooi knap de eerste plaats te veroveren. Vorige week reisde Senna af naar de Open Bredase Kampioenschappen waar ze in een sterke poule dit keer genoegen moest nemen met het brons.
 

Zaterdag 9 november stond het Internationaal Residentie toernooi in Den Haag op de agenda. Ook hier weer een sterke poule met deelnemers uit Nederland, België en Engeland.  Trainers Gé van den Elshout en Robert Verhoef waren aanwezig om de judoka's van De Korte te coachen.

Senna begon haar toernooi sterk.  Met Robert als coach wist ze binnen 50 seconden twee keer een wazari te scoren en zo met ippon te winnen.  Haar tweede en derde partij won Senna ook binnen een minuut met ippon. In de finale trof Senna de nummer twee van het toernooi in Breda. Een spannende wedstrijd volgde. Beide judoka's waren aan elkaar gewaagd. Senna wist de partij uiteindelijk te winnen omdat haar tegenstander een shido (straf) kreeg voor een verboden handeling.
 

Dit jaar zal de judoka nog mee doen aan een toernooi in Beek en Donk en aan het Open Twents in Enschede.  Er staan ook nog een Masterclass in België en de Topjudo Rotterdam Trainingsstage van 27 tot 30 december in Hoogvliet op het programma.

Meer berichten