<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelalbrandswaard.nl
In plaats van in Den Haag voerden OBS Portland actie op het schoolplein. #atlijdonderwijs.
In plaats van in Den Haag voerden OBS Portland actie op het schoolplein. #atlijdonderwijs. (Foto: Ronald Hooijmeijer)

Positieve staking bij OBS Portland

RHOON - In plaats van naar Den Haag af te reizen en mee te doen aan de landelijke staking van het onderwijs op 6 november, voerden de leerkrachten van OBS Portland een andere actie. De school ging dicht, grote tenten stonden op het plein. Ouders en leerlingen konden een handtekening zetten die naar Den haag gestuurd zouden worden. En dit alles onder de noemer #Altijdonderwijs. Over vijf jaar zijn er 11.000 leerkrachten te weinig.

Met deze actie willen ze aandacht vragen voor het leraarschap en een positief signaal uitzenden om meer studenten voor een studie aan de PABO te enthousiasmeren.
In de ochtend gingen de leerkrachten de straat op in Rotterdam en zonden ze live op YouTube en Facebook uit om met verschillende acties te laten zien hoe fantastisch het beroep is. Ook vroegen ze aan PABO leerlingen hoe leuk de studie was.

,,We maken ons zorgen om de nieuwe aanwas van personeel", zegt directeur Olivier Vermeulen. ,,We willen niet alleen over geld zeuren, maar leggen zo de focus op nieuw aanwinsten voor het onderwijs. We hebben al een mail gehad van iemand die vroeg hoe wat hij moest doen om leerkracht te worden. Dus het begin is er."

Don Bosco
Ouders van de Don Bosco hebben voor de school meerdere spandoeken opgehangen op de leerkrachten te steunen bij de staking. Dit werd door de leerkrachten erg gewaardeerd.

In het hele land waren rond de 4400 scholen gesloten op woensdag 6 november.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537371&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>