Naast eten, mag er ook best een beetje gespeeld worden met de boterham tijdens het ontbijt.
Naast eten, mag er ook best een beetje gespeeld worden met de boterham tijdens het ontbijt.
FOTO

Gezond ontbijten met de burgemeester

Algemeen

RHOON - Dinsdagochtend kwam groep drie van OBS Rhoon, locatie De Overkant, in mooie kleren naar school. Want ze gingen samen met burgemeester Jolanda de Witte ontbijten. De kinderen waren onder de indruk van de gast in de klas. Een jongen droeg zelfs een stropdas en een ander een vlinderstrikje. Vragen stellen deden ze niet, wel lekkere broodjes kaas met komkommer eten.

,,De burgemeester verwijderd dingen en zet er iets nieuws voor terug", wist een jongen te vertellen. Hij doelde op een speeltuintje in Rhoon dat kortgeleden vernieuwd werd. ,,De burgemeester is de baas van Rhoon", zei een meisje.
Jolande de Witte vond het gezellig om bij groep drie te ontbijten. ,,Gezond ontbijten is belangrijk. In deze klas ontbijten de kinderen thuis goed, dus dat is fijn om te horen." Ze ontving een aantal mooie tekeningen van de kinderen.

Het ontbijt met de burgemeester is onderdeel van de week van het Nationaal Schoolontbijt. Net als vorig jaar doen ook deze keer weer ca. 275 burgemeesters mee aan het 'burgemeestersontbijt'.

Tijdens deze 17e editie van het Nationaal Schoolontbijt deden ruim een half miljoen basisschoolkinderen mee.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties uit de krant