Afbeelding

Vuurwerkoverlast

Algemeen

Van wijkagent Frank Koopman

,,Via deze wil u graag meenemen in iets waar ik als wijkagent helaas steeds vaker mee te maken krijg. Het afsteken van vuurwerk. Dit gebeurt de laatste tijd het gehele jaar door, niet meer enkel tijdens de jaarwisseling. Tijdens allerlei bijeenkomsten is het sinds kort schijnbaar steeds normaler om vuurwerk af te steken. Het gaat hier dan meestal om sier- of knalvuurwerk, waar een hoop geluid bij komt kijken. Het zijn dan meestal de oudere inwoners die dan een overlastmelding bij de politie maken. Zij schrikken zich dan vaak rot en zitten dan ook rechtop in bed. Daarnaast zijn het vaak overlastmeldingen die betrekking hebben op de welzijn van allerlei dieren. Dieren reageren hier vaak extreem angstig op. Naast het onveiligheidsgevoel van oudere mensen en allerlei dieren is het volgens de Algemene Plaatselijk Verordening van Albrandswaard ook nog eens niet toegestaan om buiten de jaarwisseling om vuurwerk af te steken.

Ik wil u nog wel even aangeven dat het niet alleen tijdens feestjes gebeurt, maar bijvoorbeeld ook tijdens het herdenken van overledenen. Het vuurwerk wordt dan afgestoken op de begraafplaats. Dit laatste kan toch echt niet de bedoeling zijn.

Ik wil u via deze weg vriendelijk verzoeken wat meer rekening te houden met anderen en, om een boete te voorkomen, het vuurwerk enkel tijdens de jaarwisseling af te steken."

Advertenties uit de krant