Logo deschakelalbrandswaard.nl
Jacqueline Leenheer, Esmee van Schaardenburg, Kevin Ottervanger, Jeannette Leenheer, Richie Eijkelhof, (zus van Joran) Danique Kweekel, Merlijn Remmig.
Jacqueline Leenheer, Esmee van Schaardenburg, Kevin Ottervanger, Jeannette Leenheer, Richie Eijkelhof, (zus van Joran) Danique Kweekel, Merlijn Remmig.

Merlijn Remmig wint Jong Talent Albrandswaard

ALBRANDSWAARD – De uitreiking van de prijzen voor Jong Talent Albrandswaard heeft vorige week donderdag, 31 oktober plaats gevonden. Er werden dit keer maar liefst vijf genomineerden aangewezen, een talent-, twee doorzetters- en twee aanmoedigingsprijzen.

Filmmaker en regisseur Merlijn Remmig uit Rhoon won de hoofdprijs en de Jeanette Leenheer bokaal. Daarbij hoorde 1500 euro dat Merlijn mag gebruiken voor zijn talent. Merlijn kan dat goed gebruiken als hij voor zijn filmwerk op de set spullen en apparatuur moet inhuren  voor camera en crew.

Merlijn is begonnen als acteur, maar stapte op zijn twaalfde over naar het vak van filmmaker. Achter de schermen werken vereist veel inzicht, discipline en coördinatie. Het is teamwork.

De pas zestienjarige Merlijn doet het zeer verdienstelijk, hij won onder andere in Amerika en Nigeria al awards in 48-uurs films en studentenfilms. Zijn film 'Rotterdwang' is zijn meest recente werk.

De doorzettersprijzen gingen naar Esmee van Schaardenburg (judoka) en Joran Kweekel (badmintonner, wereldranglijst 140), Allebei bedrijven zij een kleine sport waarin niet veel sponsorgeld beschikbaar is. Desondanks is hun inzet gigantisch: dagelijkse ondergaan zij zware trainingen en proberen ze zelf in de resterende tijd wat bij te verdienen.

De jongste deelnemer Kevin Ottervanger sleepte de aanmoedigingsprijs in de wacht. Kevin is een ambitieuze dj die menig feest aan elkaar kan mixen. De zestienjarige Richie Eijkelhof kreeg de andere aanmoedigingsprijs. Richie is nog maar kort bezig, maar hij zingt en speelt nu al de sterren van de hemel.  

Overeenkomst tussen de talenten is de grote passie die zij hebben, het doorzettingsvermogen en de zeer betrokken familie die hen steunt.

Meer berichten