Logo deschakelalbrandswaard.nl
Waar ken ik jou van?

Thomas van der Knaap (37)

Waar kennen we jou van?

Ik ben opgegroeid in Poortugaal, ging naar school in Rhoon en later in Rotterdam. Ik zat in het bestuur van Jongerenvereniging De Foekepot. Later heb ik in het bestuur gezeten van Stichting Welzijn Jongeren Albrandswaard en toen ik 29 jaar was, kwam in de raad voor EVA te zitten. Daar ben ik onlangs mee gestopt. Ik ben lid van Tafelronde 154, sport bij Van Gameren en mijn zoon gaat naar de Julianaschool.

De jongste nestor van de raad.

Ja, best apart hè? Ik heb acht jaar in de raad gezeten en was daarmee het langstzittende raadslid. Ik kwam bij EVA terecht omdat ze bij de oprichting vroegen of ik wilde helpen met de selectie van kandidaten. Daarna hielp ik mee met het bestuur. Omdat er iemand voortijdig afscheid nam van de raad, nam ik die plek over. Ik heb zoveel geleerd van deze acht jaar. Nu heb ik ervoor gekozen om meer tijd voor mezelf te creëren naast mijn baan bij Stedin.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Ik ben alleenstaand en heb co-ouderschap voor mijn zoon Thijs. Hij is acht jaar.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

Ik ben opgegroeid in het buitengebied van Poortugaal. Het buitenspelen, voetballen en hutten bouwen rondom de Slotsedijk. Dat waren heerlijke tijden. Spannende avonturen beleven.

Waar word je gelukkig van?

Buiten zijn, in mijn hangmat in de tuin liggen, skiën en met vrienden samenzijn.

Waar ben je verdrietig om geweest?

Dat ik Thijs moet missen. Co-ouderschap is een fijne regeling, maar er zitten natuurlijk ook nadelen aan. Thijs mist bij mij zijn moeder en andersom.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Ik wil reizen. Er staan nog zoveel landen op mijn lijst. Ook zou ik eens voor langere tijd in een andere stad willen wonen. Zodat je geen toerist meer bent, maar onderdeel van het leven daar. Welke stad? Ik denk nu aan Rome, maar het kan net zo goed Berlijn of Salzburg zijn.

Hoe zouden je vrienden jou omschrijven?

Betrouwbaar, ambitieus, eerlijk, doelgericht. Met de ene vriend lach ik heel veel, met de ander voer ik vooral goede gesprekken. Dus ik denk dat mijn vrienden verschillende antwoorden zouden geven.

Hoe sta je 's morgens op?

Ik neem altijd een uur voor mezelf. Ik lees de krant, drink koffie en kijk uit over de weilanden vanaf mijn keukentafel. In het weekend luister ik naar radio 2 (dat klinkt wel fout he?) en op maandag probeer ik om 7 uur te sporten.

Welke verleiding kan je niet weerstaan?

Als mijn vrienden bellen of ik mee ga naar de kroeg om een biertje te drinken. Dan zeg ik al snel ja. En ook het voorstel om een weekend te skiën kan ik niet weigeren.

Heb je een guilty pleasure?

Ik leef gezond, maar eet graag stroopwafels of gevulde koeken bij de koffie. En de grillworst met kaas van de slager….

Wat zijn je angsten?

Ik voel me niet echt veilig als ik op een ladder de dakgoot sta schoon te maken. Nee, het is geen hoogtevrees, want ik zou wel durven abseilen van de Euromast.

Wat vind je stom?

Afval op straat.

Wat is je grootste miskoop?

Ik zou het eigenlijk niet weten. Ik heb wel bergen kleren die ik niet draag, maar of dat nu een miskoop is…

Wat heb je geleerd van je ouders?

Omkijken naar je medemens. Mijn moeder had een stichting waarmee ze kleding voor Roemenië inzamelden. Ook eerlijk zijn.

Waar kijk je naar op televisie?

De Beste Zangers vind ik leuk. En ik kijk Netflix. Nu heb ik daar ook weer meer tijd voor. Ik volg nu de serie Unbelievable en ik heb net Casa La Papel gekeken.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?

Ik ben tevreden, het is goed zoals het is. Maar… ik zou best goed willen kunnen zingen, dansen, gitaar spelen en alle vragen van de pubquiz weten.

Wat is je favoriete quote?

Een succesvol mens is iemand die 's morgens opstaat en 's avonds gaat slapen en die daartussen doet wat hij graag doet. (Bob Dylan).

Wil je nog iets toevoegen?

Ik ben blij dat ik nu weer tijd heb om leuke en ontspannen dingen te doen. Zo ben ik samen met Thijs begonnen met gitaarles. Niet makkelijk, wel heel leuk. Hoe leuk de tijd in de raad was, hoe blij ik nu ben met mijn nieuw verworven vrije tijd.

Meer berichten