<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto:

Gemeente investeert in kwaliteit handhaving

Door Anouk Breeman

ALBRANDSWAARD – De gemeente gaat investeren in de handhaving door bijzonder opsporingsambtenaren (boa's). Alle leden van de commissie Welzijn waren het vorige week eens over de noodzaak daarvan.

,,Een bonnenboekje op papier is niet meer van deze tijd", zei Suzanne Remijn (VVD). ,,Ik sprak laatst nog een BOA", zei Johan van Wolfswinkel (CU-SGP). ,,Voor hun veiligheid is het van belang dat ze korte lijntjes met de politie hebben via een portofoon."

Het onderwerp stond op de agenda omdat de gemeenteraad in december 2018 instemde met een motie van de VVD om de zichtbaarheid van de boa's te verbeteren. Naar aanleiding van deze motie is ook een evaluatierapport over het werk van de boa's in Albrandswaard verschenen. Hierin staan een aantal scenario's beschreven om de zichtbaarheid en doeltreffendheid van de boa's te verbeteren.

Boa's Stefan, Hanneke en Astrid zorgen in Albrandswaard voor de aanpak van kleine ergernissen, zoals zwerfafval, honden- of parkeeroverlast en hangjongeren. Het werkterrein van de boa's verschuift steeds meer van leefbaarheid naar het handhaven van openbare orde. Tegelijkertijd gaan de boa's alleen met een bonnenboekje de straat op. Voor het opzoeken van een kenteken moeten ze weer naar binnen.

Daarom is een investering in kwaliteit zeer wenselijk, bijvoorbeeld in digitale handhavingssoftware of portofoons om direct met de politie te kunnen communiceren. Dat kost 15.500 euro. ,,Er is ook nog 30.000 euro extra beschikbaar voor de boa's om te handhaven op afvalinzameling", voegde portefeuillehouder De Witte eraan toe.

De gemeenteraad bespreekt in de raadsvergadering van 4 november hoe dit plan in de begroting kan worden opgenomen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537371&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>