Foto Dick Roelse.
Foto Dick Roelse.

AutoMaatje heeft al 50 ritten gereden

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Op 12 september is de eerste rit gereden van AutoMaatje Albrandswaard. Het aantal chauffeurs groeide door tot 15, in het systeem staan al ruim 35 passagiers die bijna allemaal al meerdere ritten hebben geboekt. De ritjes gaan vooral naar ziekenhuizen, tandartsen en dokters, maar er zijn ook al ritten gemaakt naar familie ver weg (Amersfoort) of leuke activiteiten in het kader van de Week tegen Eenzaamheid.

De AutoMaatjes hebben tijdens de Week tegen Eenzaamheid vaak meerdere mensen tegelijk vervoerd naar hetzelfde evenement. Gezellig voor de passagiers, die kenden dan tenminste al een paar mensen bij aankomst. Mede door alle activiteiten tijdens deze weken, is het aantal ritten binnen ruim een maand de 50 al gepasseerd. De reacties van passagiers zijn positief, ze ervaren het als heel prettig om thuis te worden opgehaald en weer keurig thuis te worden gebracht. De AutoMaatjes zelf vinden het ook een heel mooie manier om iets voor iemand te kunnen betekenen. Er wordt zelfs al naar bepaalde chauffeurs gevraagd omdat een rit zo goed bevallen is. Passagier en chauffeur stemmen samen af of er wordt gewacht of dat de chauffeur naar huis gaat en later terugkomt. De onkostenvergoeding van 30 cent per kilometer is een schappelijke prijs vinden de deelnemers.

Automaatje boeken? Bel dan, liefst twee dagen of langer voorafgaand aan de rit, naar 010-5018322 Vergeet niet te vermelden of er een rollator of rolstoel mee moet. De receptiedames doen hun best om een rit te boeken, garanderen kunnen zij het niet omdat ze afhankelijk zijn van de vrijwilligers.

Advertenties uit de krant