Logo deschakelalbrandswaard.nl

Eenzame egel stuurt toch geen brief

Verhalenhuis weer gezellig druk

Door Yvonne Schults

RHOON - Op 17 oktober stroomde de Theeschenkerij van zorgboerderij De Buytenhof vol gasten die eerst gezellig samen aten en daarna naar het verhaal 'Het verlangen van de egel' kwamen luisteren. De herfstachtige maaltijd met rode kool en stoofpeer sloot prachtig aan bij het thema van het verhaal van Toon Tellegen, dat stemacteur Jacqueline Sterenborg vertelde.

Na de maaltijd vertrok het gezelschap naar de zolder van het Buytenhuis, die Jacqueline had ingericht als gezellige huiskamer. Het verhaal ging over egel die erg eenzaam is, maar terugschrikt voor het uitnodigen van bezoek. Er kan namelijk een heleboel misgaan. Dieren kunnen door de vloer zakken of met lamp en al naar beneden vallen, dwars door je tafel. Of ze eten alle voorraad op, of erger nog, ze lusten niet wat jij ze aanbiedt. Uiteindelijk komt de eekhoorn onaangekondigd langs. Het is heel gezellig. Egel verstuurt de uitnodiging niet.

Op 21 november vertellen Jan Jongerius en Erwin de Jong van RTV Albrandswaard over het verleden, heden en toekomstplannen van deze lokale radio- en tv-zender. Op 23 januari 2020 komt Joop van der Hor vertellen over zijn boek over de oorlog. Een maaltijd bij het verhalenhuis bestaat uit een hoofd- negerecht en koffie en thee. Het eerste glas wijn wordt gesponsord door Wijnhuis Rhoon. Overige drankjes voor eigen rekening. Kaarten van 20 euro zijn te koop via verhalenhuisalbrandswaard.nl/winkel/. De overige data: 20 februari, 19 maart, 23 april, 14 mei en 18 juni. https://gemeenschapsfonds-albrandswaard.nl.

Meer berichten