Logo deschakelalbrandswaard.nl

Verbeter je Leefstijl met wandelen

ALBRANDSWAARD - Belangrijke voorwaarden om Leesftsijl-veranderingen door te voeren zijn: bewuste keuzes maken, een doel hebben, actief bewegen, volwaardige voeding en rustmomenten nemen. Actief bewegen door wandelen in de buitenlucht is het momenteel helemaal.  Fitter en vitaler worden, genieten van de natuur,  sociale contacten maken of verstevigen het kan allemaal tijdens het wandelen . Via stichtingSPAL is het mogelijk om meerdere malen per week aan een  wandel gerelateerde activiteiten deel te nemen voor fitheid, conditie, afslanken en sociale contacten.  

De activiteiten bestaan uit SportWandelen, Nordic Walking en daaraan gerelateerde oefeningen en onder leiding van leefstijlcoach, allround wandelsporttrainers en begeleiders. Het is meer  dan een ommetje maken, er wordt actief aan bewegen gedaan. De activiteiten vinden plaats vanuit  het  JCA centrum aan de Albrandswaardsedijk  nabij jachthaven Rhoon en in Barendrecht vanaf  het Wijkcentrum de Waterpoort aan het Middeldijkerplein

Donderdag en zondagmorgen is het mogelijk om als  nordic walker of sportief wandelaar mee te doen aan een wandeling van  ongeveer 1,5 uur waarbij er een afstand wordt afgelegd tussen de 7 en 8 kilometer.  Wekelijks wordt een andere route gelopen. Vertrektijden zijn op donderdag 9.30 uur en zondag 10 uur vanaf het JCA centrum nabij jachthaven Rhoon. Op dinsdagavond in Barendrecht vertrektijd 19 uur

Woensdagmorgen om 9.30 uur worden er nordic walking en sportief wandeltrainingen gehouden in en rondom de Rhoonse  grienden. Tijdens deze trainingen wordt er gewerkt aan het verbeteren van de wandeltechnieken en er wordt aandacht geschonken aan het verhogen van de algehele  lichamelijk fitheid en conditie.  Ook voor beginnende nordic walkers is deze Beweeg je Fit training een goed middel.

Om de week wordt er geoefend voor het Sportief Wandelen en de andere week voor het aanleren of verbeteren van de Nordic Walking technieken. Nordic Walking stokken zijn aanwezig.

Na afloop wordt er in het JCA centrum koffie of thee gedronken en wat nagepraat.

Donderdag morgen om 11.30 uur wordt er gestart met een Beweeg je Fit extra groep. Extra aandacht voor mensen die moeten –willen gaan bewegen omdat ze  overgewicht hebben, niet fit  zijn of aan het revalideren zijn. Het gaat in deze groep wat langzamer en met meer rustmomenten.

Aad Wijntjes die deze extra groep  begeleid  is naast wandelsporttrainer ook leefstijlcoach

Meer informatie via Aad Wijntjes 06-46226208  of  www.sportbalans.nl voor Barendrecht via Anton Schering tel. 06-10262848.

Meer berichten