Logo deschakelalbrandswaard.nl

Kookclub Cuisine Culinaire Barendrecht 30 jaar actief in de regio

BARENDRECHT - Cuisine Culinaire Barendrecht bestaat dit jaar dertig jaar in de regio Rijnmond. In de eigen kookstudio tegenover Ikea in Barendrecht beoefenen ruim 180 hobbykoks daar maandelijks in clubverband hun kookhobby.

Cuisine Culinaire Barendrecht DZP is in 2012 ontstaan uit het samengaan van de bestaande verenigingen Cuisine Culinaire Schiedam en de Barendrechtse De Zilveren Pollepel en zijn voortgezet in de nieuwe vereniging. Sinds die tijd heeft de vereniging ook haar eigen kookstudio aan de Stockholm 6 in Barendrecht.

Een belangrijk deel van de leden komt uit Barendrecht en ook uit Rhoon, Ridderkerk Rotterdam en de Hoeksche Waard.

"We zijn een club die al drie decennia culinair aan de weg timmert. Tevens is het ook een club waar vooral gezelligheid en samen een leuke hobby beoefenen centraal staan" geeft voorzitter Bert Nagtegaal aan. "Behalve dat we maandelijks met elkaar koken zijn er ook verenigingsevenementen waaronder specifieke workshops, een jaarlijkse barbecue en kids koken" vult de secretaris Michel Lagrand aan die tevens voorzitter is van de activiteitencommissie. Op die manier ontmoeten ook de leden van de afzonderlijke kookteams elkaar ook weer in verenigingsverband.

Cuisine Culinaire Barendrecht (CCB) is onderdeel van de landelijke vereniging van hobbykoks Cuisine Culinaire Nederland en neemt ook deel aan kookwedstrijden en was eerder deelnemer met een team in een landelijk TV programma.

In de afgelopen jaren groeide de kookclub naar meer dan 180 leden met zowel mannen als vrouwen die koken in gemengde groepen en de ambitie is om naar 250 leden door te groeien de komende jaren. "Cuisine Culinaire Barendrecht is een vereniging van hobbykoks die lekker en gezellig willen koken en willen leren van elkaar. "Het is juist geen organisatie waar je een enkele kookcursus volgt" benadrukt het bestuur. Om kennis en kwaliteit in huis te hebben, heeft de kookclub een aantal chefs die de opleiding en het examen bij de landelijke organisatie heeft afgelegd.

Voor de leden besteedt CCB komend jaar extra aandacht aan het 30 jarig jubileum. Juist voor de Barendrechters en geïnteresseerden in de regio die CCB nog niet kennen en die belangstelling hebben voor koken, organiseert CCB ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan twee jubileumworkshops op zaterdag 16 en 23 november 2019. Met de kerst voor de deur, staat het maken van een kerstmenu 2019 centraal . Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor deze jubileumworkshops. Wie belangstelling heeft, meldt zich daarvoor aan via de website van CCB, www.ccbarendrecht.nl. Uiteraard kunnen mensen die van lekker koken en gezelligheid houden ook daarna terecht bij CCB om vrijblijvend eens als proef mee te koken met een team.

Meer berichten