Logo deschakelalbrandswaard.nl
FOTO

Vivian den Hollander bij De Parel

POORTUGAAL - Bij basisschool De Parel werd vandaag, 17 oktober, de afsluiting van de kinderboekenweek gevierd. Iets later dan de landelijke kinderboekenweek, maar zeker niet minder leuk. In de hal van de school was een kinderboekenmarkt waar de ouders, opa's en oma's en de kinderen de hele dag door konden rondsnuffelen. En in het speellokaal was maar liefst vier keer een optreden van kinderboekenschrijfster Vivian den Hollander. Ze deed de voorstelling Kaat en Ko, naar het gelijknamige boek, samen met muzikant Mattie voor de kinderen tot en met groep vier. De ouderen kinderen kregen een workshop waarbij emoties en muziek de boventoon voerden. 
De foto's en de video werden gemaakt bij groep drie en vier. De kinderen zaten te genieten van de leuke, simpele liedjes en natuurlijk kende ze de boeken van deze schrijfster, want op school werd er al weken uit haar boeken voorgelezen.
De ouderrraad zorgde voor broodjes voor de ouders die langskwamen bij de boekenmarkt. 
In de kinderboekenweek mochten de kleintjes van de school hun step of fiets versieren. De mooist versierde fiets kreeg vandaag de prijs in handen. Voor de middenbouw werd een prijs uitgereikt voor de leukste foto waarop het kind zat te lezen. En de bovenbouw moest raden welk lievelingsboek van welke meester of juf was. Hier kwam ook een winnaar uit.

,,Wij willen de kinderen graag het hele jaar door in contact brengen met leuke boeken", zegt Astrid Ruiseveld van De Parel. ,,Daarom staat niet alleen in de kinderboekenweek het kinderboek centraal, maar het hele jaar door. Het is tenslotte een van onze belangrijkste taken. Dat Vivian den Hollander hier is, vinden we natuurlijk prachtig. Het is allang van te voren afgesproken en nu is het dan eindelijk zo ver."

Meer berichten