Logo deschakelalbrandswaard.nl

Ouderen bezoeken Julianaschool

Door Yvonne Schults

ALBRANDSWAARD - De Julianaschool hield op 11 oktober een leuk uitje voor acht ouderen uit de Klepperwei. Zij kwamen rond 10.45 uur naar de vestiging aan de Sportlaan, om daar met 34 leerlingen van groep 8 te kletsen over van alles en nog wat. De kinderen stelden de senioren vragen naar aanleiding van de vragenlijst die ze hadden opgesteld.

'Wat gaat u vandaag verder nog doen, wat voor eten vindt u lekker, wat had u vroeger voor baan, heeft u een huisdier (gehad), voelt u zich weleens eenzaam?'
Kanaries en katten waren de meest genoemde huisdieren en toen een van de senioren aangaf het liefst pannenkoeken te eten, werd er instemmend geknikt aan tafel. De ouderen gaven onbevangen antwoord en genoten van de gesprekken met de kinderen. ,,Wat vind ik dit heerlijk", gaf een mevrouw aan. ,,Ik heb mijn man recent verloren en doe dagbesteding in de Klepperwei, een uitje als dit is echt een cadeautje." Ondertussen kreeg iedereen een lekker gebakje en koffie of thee. Daarna werden de ouderen nagetekend door de kinderen. Directeur Martijn van Ackooij gaf aan dat dit een mooi uitje is voor de ouderen en dat de kinderen gelijk maatschappelijke betrokkenheid wordt bijgebracht op deze manier. Een win-win situatie dus. Na afloop gingen alle ouderen naar huis met een aantal mooie tekeningen en een heel voldaan gevoel.

Meer berichten