Logo deschakelalbrandswaard.nl

Geen papier of fax, maar een e-recept

REGIO - Zeven regionale ziekenhuizen en meer dan 100 apotheken van de Combinatie Apothekers Vereniging Rijnmond (CAVR) stappen deze maand gezamenlijk over op het digitaal versturen van recepten. Het papieren recept wordt daarmee verleden tijd en maakt plaats voor het zogenoemde e-recept dat door artsen en andere voorschrijvers direct naar de apotheek gestuurd wordt.

Het uitschrijven van recepten wordt hierdoor makkelijker, veiliger én sneller. Met een paar klikken is het recept, dat digitaal wordt ondertekend, verstuurd naar de apotheek. Dat gaat sneller dan printen, handtekening zetten en faxen of een papieren recept aan de patiënt meegeven. De apotheken kunnen de medicijnen alvast voorbereiden, zodat de wachttijd bij de apotheek voor de patiënt korter wordt.

Het e-recept is ook veiliger omdat alle patiënt- en medicijngegevens direct in het apotheeksysteem worden overgenomen. De kans op overschrijf- en interpretatiefouten is daardoor veel kleiner.

De betrokken regionale ziekenhuizen zijn Erasmus MC, Franciscus Gasthuis & Vlietland, het Ikazia Ziekenhuis, IJsselland Ziekenhuis, Maasstad Ziekenhuis, Spijkenisse Medisch Centrum en Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis.

Meer berichten