<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto:
FOTO

Grootmeester Evan Pantasi bij Bushi dojo

POORTUGAAL - Grootmeester Evan Pantasi uit Amerika heeft dit weekend een tweedaags seminar gegeven aan de leden van Bushi dojo en de leden van Kyusho vereniging ASK.

Kyusho jitsu is de krijgskunst die gericht is op het aanvallen van vitale punten van het menselijk lichaam. Deze punten worden in de oosterse geneeswijzen gebruikt en worden ook wel drukpunten of acupressuurpunten. Een goede aanval op deze punten kan zorgen voor een directe (tijdelijke) uitschakeling van de tegenstander.

Binnen de Albrandswaardse vereniging bestaat een aparte studiegroep. Afgelopen weekend is er veel geoefend onder de bezielende leiding van deze grootmeester. Pantasi is al ruim 40 jaar bezig met deze studie en is wereldwijd bekend en oprichter van Kyusho internationaal. Er waren ongeveer 50 mensen aanwezig op zowel zaterdag als zondag om met elkaar het kyusho te beoefenen.

Binnen de Aikidoclub is het Kyusho Aikido ontwikkeld en op bepaalde dagen zijn de trainingen gericht op het beoefenen van deze stijl.

Bij de club beoefenen de leden diverse stijlen Aikido. Kinderen kunnen al terecht vanaf twee jaar met de beoefening van kabouteraikido terwijl het oudste lid 82 jaar is. Iedereen kan het aikido beoefenen, ook als je minder mobiel bent. Aikido is geen wedstrijdsport en kent geen competitie. Jezelf bewijzen hoeft niet want je traint op je eigen niveau en op je eigen manier om jezelf te ontwikkelen.

De vereniging heeft het karakter van een familie en iedereen die proeflessen komt volgen stapt in een ´warm bad´.

www.bushidojo.nl en www.allstylekyusho.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537371&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>