Logo deschakelalbrandswaard.nl

Kinderboekenweek op Het Lichtpunt

RHOON - Op woensdag 2 oktober ging de Kinderboekenweek van start met als thema 'Reis mee'. Met allerlei vervoersmiddelen gingen de kinderen van CBS Het Lichtpunt op reis in kinderboeken. Op de school werd een oproep gedaan om bijzondere vervoersmiddelen te tentoonstellen. En dat is gelukt. Brandweer, legertruck, motor met zijspan, rolstoelfiets, zeilbootje en nog veel meer voertuigen waren te bewonderen op het schoolplein. Om 9.15 uur opende de 'Dancecrew' de Kinderboekenweek door een dans uit te voeren op het lied 'Reis mee' van Kinderen voor Kinderen.
Na deze officiële opening kon de openlucht tentoonstelling beginnen. Alle groepen mochten een kijkje nemen en zelfs in wat voertuigen zitten. De brandweer zorgde ervoor dat de kinderen konden ervaren hoe het is om met de brandslag te spuiten. Het was een geweldige ochtend.

De afgelopen week volgde er nog veel meer leuks: een fietsversierwedstrijd; kinderboekenmarkt waarbij schrijfster Mieke van Hooft op bezoek kwam en de finale van de onderlinge voorleeswedstrijd.

Meer berichten