Logo deschakelalbrandswaard.nl

Mooi bedrag voor KWF

POORTUGAAL  – De collecte voor KWF Kankerbestrijding in Poortugaal heeft 4036,22 euro opgebracht. Dankzij deze vrijgevigheid kan KWF investeren in nieuwe doorbraken in kankeronderzoek, zodat we samen de dag steeds dichterbij brengen dat niemand meer hoeft te sterven aan kanker.

70e KWF-collecteweek
Deze collecteweek was extra bijzonder, doordat het de 70e editie was. Prinses Beatrix verrichte op 31 augustus de eerste slag van een speciale KWF Munt ter ere van het 70-jarig bestaan van KWF. In de week erna, gingen maar liefst 80.000 collectanten de straat op, verspreid over 800 collecteteams. Het collecteteam van Poortugaal was met 38 collectanten goed vertegenwoordigd.

Over KWF Kankerbestrijding
Dankzij doorbraken in kankeronderzoek overleven patiënten nu bepaalde soorten kanker waar ze vroeger aan zouden zijn gestorven. Sinds de oprichting van KWF in 1949 is het percentage patiënten dat 5 jaar na hun diagnose nog in leven is, gestegen van 25 procent naar 62 procent. Door innovatie en techniek kunnen ze nieuwe doorbraken in kankeronderzoek versnellen. Lees meer over actuele ontwikkelingen op het gebied van kankeronderzoek op kwf.nl/nieuwedoorbraken.

Online doneren kan via kwf.nl/collecte.

Meer berichten