Logo deschakelalbrandswaard.nl
FOTO

Eerste rit ANWB AutoMaatje

ALBRANDSWAARD - Van de Waalstraat naar de Dorpsstrraat in Poortugaal. Het was een korte rit, maar wel de allereerste van Automaatje. Mevrouw Klein werd naar De Boekenstal gebracht door wethouder Mieke van Ginkel. Mevrouw Klein komt iedere donderdag in De Boekenstal waar ze met een groepje dames kaarten maakt. Voor haar is het ideaal dat ze gebruik kan gaan maken van AutoMaatje. Nu brengen haar zonen haar of ze besteld vervoer op maat. Met AutoMaatje erbij, heeft ze meer mogelijkheden. In De Boekenstal werd een feestje gevierd van de aftrap van Automaatje. Een grote slagroomtaart werd in grote stukken gesneden en uitgedeeld onder de bezoekers. Wethouder Mieke van Ginkel vond het leuk dat ze de eerste rit mocht maken. ,,Ik heb me nog niet aangemeld als vrijwilliger, maar misschien doe ik het wel", zei ze lachend. Inmiddels hebben dertien vrijwilligers zich aangemeld. Een mooi begin. 

Vanaf vandaag, 12 september, kunnen minder mobiele plaatsgenoten gebruik maken van de mogelijkheid om zich door particuliere vrijwilligers (AutoMaatjes) te laten vervoeren tegen een vergoeding van 0,30 cent per kilometer en eventuele parkeerkosten. Het gaat vaak om ritten naar de kapper, de dokter en het ziekenhuis maar ook een kopje koffie drinken bij een vriendin of een keer naar zee, het kan allemaal. Deze passagiers kunnen niet zelf voor vervoer zorgen of kunnen lastig van bestaande vervoersdiensten gebruik maken. AutoMaatjes brengen hen zo letterlijk terug in de maatschappij. Coördinatie van het project is in handen van SWA. Met behulp van een boekingsprogramma, geleverd door de ANWB, brengen zij een match tot stand tussen AutoMaatje en passagier. SWA heeft echter geen vervoersplicht, zij zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van hun vrijwilligers. Gelukkig zijn de eerste AutoMaatjes al ingeschreven, er volgen nog diverse intakes. Om dit project te laten slagen, heeft SWA zoveel mogelijk AutoMaatjes nodig. Wie tijd over heeft en het leuk lijkt om iemand die minder mobiel is te vervoeren en een praatje te maken, kan zich aanmelden.

AutoMaatje worden?
Inwoners van Albrandswaard die AutoMaatje willen worden, kunnen contact opnemen met coördinator Yvonne Schults, 010-5018322 of y.schults@welzijnalbrandswaard.nl voor een intakegesprek.

Rit boeken
Wie gebruik wil maken van AutoMaatje Albrandswaard, kan vanaf 10 september uiterlijk twee werkdagen van tevoren bellen met 010-5018322. De receptiemedewerker van SWA neemt de rit op, koppelt de passagier aan een vrijwilliger (AutoMaatje) en vertelt wat het ongeveer gaat kosten. De vrijwilliger komt op het afgesproken tijdstip voorrijden. De passagier rekent na afloop contant af met de vrijwilliger op basis van gereden kilometers en eventuele parkeerkosten.

Meer berichten