<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelalbrandswaard.nl

Grootmeester Evan Pantasi op bezoek

POORTUGAAL - Evan Pantasi is de oprichter van Kyusho Internationaal en verzorgt over de gehele wereld seminars. Op 5 en 6 oktober komt hij op bezoek bij Bushi dojo aikidovereniging.

Kyusho betekent letterlijk 'vitale punten' en de oorsprong is al eeuwen oud. Een andere benaming is dim mak. Vele generaties martial arts leraren studeerden deze kunst en wisten al deze vitale punten, maar demonstreerden dit niet. De studie van kyusho jitsu is die van de meridianen die we in ons lichaam hebben en wordt ook als genezing gebruikt. Binnen kyusho jitsu leert men de vitale punten te gebruiken om een aanvaller (tijdelijk) uit te schakelen. Kyusho was vroeger een van de belangrijkste studies binnen de diverse vechtsporten, maar dat is de laatste vijftig jaar verwaterd. Grootmeester Pantasi zegt dat je de vechtkunst pas echt kan begrijpen als je ook kennis hebt van deze vitale punten.

In iedere vecht- en verdedigingssport kan gebruik gemaakt worden van deze punten om een effectiever resultaat te behalen. Kyusho jitsu is een studie op zichzelf en moet je in je eigen discipline toepassen.

Veel aikido leerlingen van Bushi dojo bestuderen kyusho jitsu. Het is zaak dat je onder professionele begeleiding deze kunst beoefent. Slechte toepassingen zijn gevaarlijk, dus is voorzichtigheid geboden.

Voor het traditionele Aikido kan men ook bij de vereniging terecht. Ook beoefenen zij het tenshin Aikido. Zie ook www.bushidojo.nl.

Dit is een unieke gelegenheid om kennis te maken met grootmeester Evan Pantasi.
Kijk op www.allstylekyusho.nl of mail naar leokeuvelaar@keuze.org.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537371&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>