Afbeelding

Samen bewegen in het Alzheimer Café Hoogvliet

Algemeen

HOOGVLIET - Op maandag16 september is er om 19.30 uur weer een Alzheimer Café in de Meeuwenhof. Dit keer sluiten ze aan bij het thema van Wereld Alzheimer Dag, namelijk Samen bewegen. Waarom is bewegen zo belangrijk voor mensen met dementie? Het is niet alleen goed voor lijf en leden, maar zeker ook voor het brein. Wat bewegen precies voor  onze hersenen kan betekenen hoort men van Arthur Hoeve, geriatriefysiotherapeut, die deze avond uitleg geeft en laat ervaren wat bewegen precies doet.

Het Alzheimer Café is een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen met een (beginnende) dementie, hun partners, familieleden en alle andere belangstellenden uit Hoogvliet en omgeving. Men ontmoet elkaar in een ongedwongen sfeer, bij een gratis kopje koffie of thee. Er is ruimte om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen van uiteenlopende aard aan de aanwezige deskundigen.

Het Alzheimer Café Hoogvliet wordt gehouden op iedere derde maandagavond van de maand in de Koerzaal van  Meeuwenhof/Breede Vliet, Alverstraat 141, 3192 TN in Hoogvliet. Aanvang 19.30 uur. De zaal is open vanaf 19 uur. Deelname aan deze avond is gratis.

Wie meer wil weten kan contact opnemen met Marga van der Bas, sociaal pedagogisch hulpverlener bij Argos Zorggroep, via tel. 010-5017500.

Advertenties uit de krant