Afbeelding

Home-Start BAR biedt boeiend vrijwilligerswerk

Algemeen

REGIO - Home-Start BAR komt graag in contact met enthousiaste mensen die het leuk vinden om een jong gezin tijdelijk te steunen op basis van gelijkwaardigheid. Home-Startvrijwilligers bezoeken het gezin meestal wekelijks. Het gaat om gezinnen die het even wat lastiger hebben. Denk daarbij bijvoorbeeld aan: weinig steun vanuit familie, gezondheidsproblemen of onbekendheid met de omgeving. De gezinnen wonen in Barendrecht, Albrandswaard of Ridderkerk.

Home-Start is een erkende methodiek en biedt professionele ondersteuning aan de vrijwilligers door de eigen coördinator. Voorbeelden van die ondersteuning zijn onder andere de voorbereidende cursus en ontmoetingen met andere vrijwilligers.

Een vrijwilliger bouwt op een laagdrempelige manier met het eigen Home-Startgezin een band op en dit wordt door beide partijen vrijwel altijd als heel leerzaam en verrijkend ervaren.
Home-Start vraagt van de vrijwilligers dat zij opvoedingservaring hebben, flexibel kunnen denken en bereid zijn om zich voor een langere periode voor een Home-Startgezin in te zetten. Vanzelfsprekend zorgt de uitvoerder CJG Rijnmond voor een onkostenvergoeding.  Interesse? Leg dan vrijblijvend contact met de coördinator van Home-Start BAR: Jeanette Dekker via j.dekker@cjgrijnmond.nl of 06-35124547. www.home-start.nl.

Advertenties uit de krant