Afbeelding

Maatjes bijgeschoold over toeslagen

Algemeen

Door Yvonne Schults

ALBRANDSWAARD Stichting Welzijn Albrandswaard (SWA) vindt het belangrijk dat haar vrijwilligers regelmatig worden bijgeschoold als hun functie daarom vraagt. Daarom werd 4 juli om 14 uur een bijeenkomst gehouden voor de groep Administratiemaatjes en/of Maatjes Schuldhulp. De uitleg over toeslagen werd gegeven door Huib Neirinckx, Accountmanager van de Belastingdienst.

Recent zijn weer vier geschoolde mensen toegevoegd aan het team Maatjes Schuldhulp. SWA heeft nu in totaal 24 Maatjes Schuldhulp, die plaatsgenoten die in financiële problemen zitten helpen om hun administratie en geldzaken weer op orde te krijgen. Zo'n training over de verschillende toeslagen is heel nuttig, want de regels op het gebied van zorgtoeslag, huurtoeslag, kindgebonden budget en kinderopvangtoeslag wijzigen regelmatig. De achttien aanwezigen luisterden geboeid naar Huib's toelichting over de diverse mogelijkheden en stelden veel vragen. In de praktijk komen de maatjes van alles tegen, van gescheiden partners en alleenstaande moeders tot mensen die door ziekte niet meer kunnen werken of hun partner zijn verloren. Vaak komen mensen buiten hun schuld in de problemen. De Maatjes Schuldhulp proberen hen zo goed mogelijk te helpen en hun leven weer op de rit te zetten.

Hulp nodig? Neem dan contact op met inzo@welzijnalbrandswaard.nl of 010-5018322. Na een intake kijken zij of men een maatje toegewezen krijgt om samen de financiële problemen het hoofd te bieden.

Advertenties uit de krant