<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto:

De ronde tafels van mooi Rhoon

RHOON - Afgelopen maandagavond was de derde ronde in de serie van Ronde Tafels van Mooi Rhoon. In de kantine van voetbalvereniging WCR stond de Verenigingstafel, die goed gevuld was met leden en actieve vrijwilligers van WCR, aangevuld met enkele omwonenden en belanghebbenden. Het bestuur van v.v. Rhoon had helaas te kennen geven niet aan te schuiven.

In het Boerenplan voor de Rand van Rhoon, zoals gemaakt door Varese Conceptontwikkeling en TBO Architecten komen wonen, sport en agrarische vernieuwing samenkomen. Aan de verenigingstafel wordt er gesproken over de inpassing van sport in het Boerenplan en over de rol die sport kan hebben in het dorpse leven van Rhoon.

Het duidelijkst hoorbare geluid aan de Verenigingstafel is dat de onzekerheid te lang duurt, er moeten nu eindelijk eens keuzes gemaakt worden over sportcomplex de Omloop. Daarbij werd ook aangegeven dat het toch eigenlijk gek is dat de sportvelden moeten verdwijnen, ,,bouw die woningen lekker in de polder". De algemene opvatting is echter dat leden en bestuur van WCR graag meewerken aan de plannen voor een verhuizing, als de nieuwe sportvelden maar tussen Rhoon en Portland in komen te liggen want daar komen de leden vandaan.

Een gezamenlijke accommodatie met v.v. Rhoon is natuurlijk logisch. Ook het inpassen van functies al zorg, welzijn en kinderopvang is beslist denkbaar als het allemaal maar haalbaar blijft: ,,Kan het financieel of ga ik als penningmeester slapeloze nachten tegemoet". Daarnaast wordt er aandacht gevraagd voor hoe je de eigen cultuur en identiteit bewaakt als verenigingen en andere organisaties een accommodatie samen delen. Een bestuurder van hockeyclub Tempo '34 gaf aan dat ze wel een betere samenwerking met Albrandswaard willen, maar dat het voorlopig niet waarschijnlijk is dat de hockey ook naar het nieuwe sportcomplex komt.

Voor het nieuwe sportcomplex werden nog wat wensen doorgegeven. Zorg dat het parkeren en de ontsluiting goed geregeld is: ,,het is voor fietsers te gevaarlijk op de Omloopseweg. Zorg echt voor voldoende parkeerruimte." De voetbalclubs groeien, dus die zes velden op tekening zijn eigenlijk te weinig. De architect moet wel rekening houden met de reclameborden. ,,Velden zonder reclame zijn natuurlijk mooi en groen voor omwonenden, maar het scheelt ons twintig procent van de inkomsten."

De afsluitende oproep van de aanwezigen was: ,,laat alsjeblieft de plannen niet weer doodbloeden".


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537371&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>