<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelalbrandswaard.nl

Aart Muizer (59)

Waar kennen we jou van?
Ik woon sinds 1964 in Rhoon. De meeste mensen zullen mij kennen van muziekvereniging Volharding. Ik ben lid sinds 1973. In 1979 werd ik secretaris. Dan was ik weer vier jaar bestuurslid, dan weer een tijdje niet. Momenteel ben ik algemeen bestuurslid en houd ik me vooral bezig met de PR en de website. Vroeger zat ik in het bestuur van jongerenvereniging Het Zwarte Schaap – de voorloper van JCA. En sinds kort ben ik vrijwilliger bij stichting Kasteel van Rhoon.

Welk muziekinstrument bespeel je?
Ik begon met trompet en ben later overgestapt op trombone. Ik gaf vanaf mijn zeventiende ook les. Mijn zussen Astrid, Truus en Sandra en mijn broers Jan en Aarnout waren ook lid van Volharding. Eigenlijk is ons hele familie muzikaal en speelt muziek een belangrijke rol in ons leven.

Wat voor werk doe je?
Ik werk bij het Rotterdams conservatorium Codarts. In april ben ik drie dagen per week gaan werken in het archief. Hiervoor werkte ik vijf dagen per week op de afdeling klassieke muziek.

Hoe is jouw gezinssituatie?
Ik ben alleenstaand. Ik heb ook geen huisdieren, maar ik houd wel veel van dieren. Zo voer ik bijna dagelijks de eenden die voor mijn huis in de vijver wonen.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?
Na schooltijd ging ik altijd snel naar de boerderij aan de Werkersdijk om boer Leen Groeneveld te helpen de koeien te voeren en te melken. Ik hoorde daar van hem en andere boeren de mooiste verhalen. Zij wisten zoveel van de dieren en het waren lopende geschiedenisboeken.

Waar word je gelukkig van?
Een zonnige ochtend met een goede bak koffie en een lekker gebakje.

Waar ben je verdrietig om geweest?
In 2013 overleed mijn vader. Hij was een actieve man en werd getroffen door de ziekte Kahler. Dat zit vooral in de ruggenmerg. Hij werd diverse malen bestraald en had daarna een dwarslaesie. Van actief tot afhankelijk binnen korte tijd. Naar om te zien.

Heb je toekomstdromen?
Ik leef bij de dag en ben dus niet veel bezig met de toekomst. Wel hoop ik natuurlijk het goed blijft gaan met mijn grote familie met de vele nichtjes en neefjes.

Hoe zouden je vrienden jou omschrijven?
Als een goedsul die altijd probeert te bemiddelen als er problemen zijn.

Hoe sta je 's morgens op?
Meestal rond een uur of acht. Ik start rustig op, vaak met karnemelk en banaan. Ik zet de radio aan op vier en luister naar klassieke muziek. Tijd voor koffie is het meestal een uurtje later.

Welke verleiding kan je niet weerstaan?
Een Abdijbiertje of een Lentebokje op zijn tijd. Dat zou ik beter niet kunnen doen.

Wat zijn je angsten?
Ik heb geen angsten, wel een groot ontzag voor natuurgeweld. Vooral tijdens mijn zeiltochten langs de kust van Noorwegen. De stormen die ik daar meemaakte, waren overweldigend. Daar kan je alleen maar ontzag voor hebben.

Wat vind je stom?
Mensen die te hard rijden in de bebouwde kom. Dan ben je uiteindelijk een minuut sneller op de plaats van bestemming. Wat maakt dat nu uit? Ze zouden beter rekening kunnen houden met de medeweggebruikers, zoals fietsers en wandelaars.

Wat heb je geleerd van je moeder?
De liefde voor muziek. Mijn moeder zong in een koor en was thuis ook altijd aan het zingen.

Waar kijk je naar op televisie?
Ik kijk niet veel televisie, want daar heb ik weinig tijd voor. Als ik kijk zijn het documentaires over de natuur, actualiteiten- of reisprogramma's.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?
Misschien een paar kilo afvallen. Ik zou eigenlijk weer eens naar een diëtiste moeten gaan. Dat heb ik eerder gedaan en het afvallen ging toen best goed.

Wie heb je voor het laatst gebeld?
Mijn moeder. Ik kook vier dagen in de week voor haar en dan blijf ik natuurlijk meteen bij haar eten. Vorige week heb ik nog pannenkoeken gebakken.

Wat is je favoriete quote?
Leef bij de dag en plan niet teveel vooruit.

Wil je nog iets toevoegen?
Zaterdag 22 juni om 20 uur geven we een concert met Volharding aan de Maas bij JCA. De fanfare en het jeugdorkest spelen. De entree is gratis.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537371&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>