<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelalbrandswaard.nl

Muziek voor mantelzorg en dementie

ALBRANDSWAARD - Steunpunt Mantelzorg SWA houdt in samenwerking met Muziek Actief een muziek- en zangmiddag voor mantelzorger en hun naaste met dementie op maandagmiddag 24 juni in het JCA aan de Albrandswaardsedijk 180. Aanvang 13.30 uur en eindtijd 15 uur. Kosten drie euro per persoon.

Belangrijke momenten in het leven zijn vaak gekoppeld aan muziekherinneringen. Momenten van geluk, verdriet en vreugde die men niet wil kwijtraken. Bij mensen met dementie kan muziek vergeten herinneringen of het gevoel hiervan naar boven halen. Er komt steeds meer bewijs voor de positieve effecten van het luisteren naar muziek bij mensen met dementie. Veel van hen luisteren graag naar de muziek die hen rond hun twintigste emotioneel raakte. Maar smaken kunnen natuurlijk verschillen.

Muziek is één van de laatste dingen in het brein dat vertrekt. Het beïnvloedt de stemming positief en het is een manier om contact te maken. Ook voor mensen met dementie in een ver gevorderd stadium. Vaak komen naar aanleiding van de muziek allerlei herinneringen, verhalen en emoties los.

Muziek heeft een wonderbaarlijke uitwerking op uw naaste met dementie. Als uw naaste bijvoorbeeld niet goed meer kan praten, kan diegene soms feilloos liedteksten meezingen. Het is absoluut de moeite waard om aan de slag te gaan met muziek, zowel thuis als in de woonvoorziening van uw naaste.

Heleen Visser, Consulent Mantelzorg samen met Elly Bezemer, Muziek Actief nodigen iedereen uit tijdens deze middag waar er met elkaar gezongen wordt. De nadruk ligt op plezier maken.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537371&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>