<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto: Ronald Hooijmeijer

Mooie woorden bij afscheid burgemeester Wagner

Door Anouk Breeman

ALBRANDSWAARD - ,, Als burgemeester is het gesprek je belangrijkste wapen", zei Hans Wagner donderdagavond in een speciale raadsvergadering ter gelegenheid van zijn afscheid. ,,Langs de lijn, in de supermarkt, op de rode bank, in het gemeentehuis: ik heb héél veel gesprekken gevoerd."

,,Ik moest leren geduld te hebben, want sommige ambtelijke processen duren lang. Daar moest ik aan wennen. Maar  het is juist goed om niet over één nacht ijs te gaan", blikt hij terug. ,,Dit is de derde gemeenteraad en het vierde college in zes jaar tijd! Slechts twee van de huidige raadsleden, zaten zes jaar geleden ook al in de raad. Dat zijn veel wisselingen. Daardoor was verbinden ook een belangrijke rol, om meerderheden en draagkracht te creëren."

,,In die 6 jaar is er veel gebeurd. Dieptepunten waren de moorden in de Waalstraat en die op een medewerker van De Kijvelanden. Of de grote brand bij Abel, de garagebedrijven in Poortugaal of 't Veerhuys in Rhoon tijdens Oudejaarsnacht."

,,Hoogtepunten waren er gelukkig ook genoeg, zoals de mooie bijeenkomsten op 4 mei, de wielerronde, Koningsdag, de BAR-samenwerking en de onthulling van het monument van de watersnoodramp."

Hans Wagner bedankte ten slotte al zijn medewerkers en zijn gezin persoonlijk.

Speeches
Als langstzittende raadslid sprak Thomas van der Knaap burgemeester Wagner toe namens de raad. Van der Knaap stond ook stil bij de zware hartoperatie die Wagner in 2016 moest ondergaan. Als dank voor zijn inzet biedt de gemeenteraad Hans Wagner een diner aan.

,,Je was losjes in de omgang, maar wel volgens strikte regels", memoreerde wethouder Marco Goedknegt. ,,Onze persoonlijke gesprekken zal ik het meeste missen." Goedknegt is loco-burgemeester. ,,De overdracht deden we altijd op een zaterdagavond bij de barbecue, die we desnoods onder een partytent zetten."

Namens de BAR hield de Ridderkerkse burgemeester Anny Attema een toespraak en overhandigde zij als afscheidskado een 'handdruk van goud'. De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb, voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, was op werkbezoek in Azië, maar had een videoboodschap ingesproken. Ook Bas de Ruiter, teamchef van de politie Oude Maas, sprak lovende woorden.

Na alle speeches droeg Hans Wagner de ambtsketting over aan loco-burgemeester Marco Goedknegt, die deze rol vervult totdat op 1 juli de nieuwe burgemeester, Jolanda de Witte, wordt geïnstalleerd.

Na de speciale raadsvergadering was er een drukbezochte afscheidsreceptie in het Kasteel van Rhoon.

Lees het interview met burgemeester Hans Wagner hier. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537371&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>