Logo deschakelalbrandswaard.nl
De tuin van Jeanette Broekhuis aan de Achterdijk 2.
De tuin van Jeanette Broekhuis aan de Achterdijk 2.

Open Tuinen Dag

RHOON - Open Tuinen Dag in Rhoon wordt dit jaar gehouden op zaterdag 29 juni. Dan zijn de tuinen van Jeanette Broekhuis en Elke Ginsberg open van 10 tot 17 uur. Men kan een wandeling maken door deze tuinen. Er is geen entreeprijs, wel een collectebus voor de Nederlandse Hersenstichting.

De tuin van Jeanette Broekhuis aan de Achterdijk 2, is een grote landschappelijke tuin met verrassende hoekjes en vele bloemenperken. Men kan wandelen door het bos, over de heuvel en rond de vijver, langs de bessenhoek, de schaduwtuin en de zonnehelling.

Er is ook kunst te zien: In de serre worden werken geëxposeerd van Susan Paludanus uit Rhoon en Jan Bakker uit Spijkenisse.

Voor kinderen is er een speurtocht door de tuin. Ze hoeven niets van bloemen te weten (maar misschien leren ze toch wel iets) en opgeven van tevoren is niet nodig. Meedoen is gratis en er is een mooie prijs te winnen.

Zoals altijd kan men een kopje koffie of thee met iets lekkers bij de keuken halen en ergens in de tuin gaan zitten om ervan te genieten. Er is ook traditiegetrouw een plantenmarkt waar allerlei tuinplantjes te koop zijn. De opbrengst is voor de Nederlandse Hersenstichting.

De tuin van Elke Ginsberg aan Sering 13, is een keurig onderhouden, vrij klassieke tuin. Deze tuin wordt gekenmerkt door een grote verscheidenheid van bomen, struiken en vaste planten in oogstrelende, kleurrijke borders. Zelf noemt Elke het een 'liefhebberstuin'. Men ziet haar liefde voor mooie planten die zich goed gedragen, maar ook voor treffende kleur- en bladcombinaties. Ook hier is het zeer aangenaam vertoeven en zijn een paar tuinplantjes te koop.

Bezoekers worden verzocht zoveel mogelijk met de fiets te komen.

Voor vragen kan men bellen met Jeanette Broekhuis via 010 - 5060035.

Meer berichten