Logo deschakelalbrandswaard.nl

Landskampioenen

RHOON - Op woensdag 12 juni 2019 was het dan eindelijk zover en speelden de meiden van groep zes van Don Bosco school uit Rhoon in de landelijke finale schoolvoetbal op de voetbalcampus van de KNVB in Zeist.

De hele klas ging mee om de meiden aan te moedigen.

De eerste twee wedstrijden werden gewonnen met beiden prachtuitslagen van 4-2. Tijdens de derde wedstrijd stonden de meiden alweer met 1-0 voor, toen een enorme regenbui de velden van de campus onder water zette. Na een time-out vanwege onweer, wisten de meiden ook hier de winst te behalen met een 4-2 overwinning. Toen de regen aanbleef gelastte de KNVB het verdere toernooi af. De vierde en laatste wedstrijd zou worden gespeeld tegen een team dat al niet meer kon winnen, waardoor de KNVB het Don Bosco elftal uitriep tot landskampioenen schoolvoetbal 2018-2019, meisjes 5/6.

In het hele voetbaltoernooi zijn er 21 wedstrijden gespeeld. Het meidenelftal heeft 125 doelpunten gescoord en zij kregen slechts acht tegen doelpunten.

Op donderdag 13 juni werden de meiden gehuldigd in de aula van de school. Binnenkort zal een afgevaardigde van de KNVB persoonlijk de kampioenschaal komen overhandigen op school.

Meer berichten