Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto:

Dag van de Jonge Mantelzorger

Door Yvonne Schults

ALBRANDSWAARD - Stichting Welzijn Albrandswaard (SWA) hield samen met Stichting Tante Joy uit Hellevoetsluis de Dag van de Jonge Mantelzorger. Ruim dertig kinderen genoten volop van allerlei activiteiten. In het JCA konden ze weer eens echt even kind zijn.

In JCA werden tussen 12 en 16 uur ruim dertig kinderen getrakteerd op een heerlijke BBQ, mede mogelijk gemaakt door lokale supermarkten Plus Poortugaal en MCD Rhoon. Er waren activiteiten zoals cupcakes decoreren, schilderen, tafelvoetbal en drum-clinics. Ook schminkte een lotus van de ambulancedienst wonden die niet van echt te onderscheiden waren, konden nagels worden gelakt en werd een demonstratie gegeven met zogenaamde alcoholbrillen. Diverse computerspellen werden enthousiast gespeeld. De kinderen vertrokken na afloop moe maar gelukkig naar huis, de organisatie kijkt met trots terug op dit evenement.

Jonge mantelzorgers zijn kinderen onder de 24 die opgroeien met een ouder, broer of zus die chronisch ziek of verstandelijk beperkt is of een psychische aandoening of verslaving heeft. Sandra Joy Stakel, voorzitter/penningmeester van Stichting Tante Joy: ,,Zo'n situatie heeft grote impact op het leven van een kind. Wij ondersteunen jonge mantelzorgers en geven kinderen rust en ruimte voor zichzelf. Zo proberen we te voorkomen dat ze overbelast raken als gevolg van het zorgen voor hun gezinslid. Ze krijgen namelijk verantwoordelijkheden die niet passen bij hun leeftijd. Daarom is zo'n evenement als dit een uitlezen kans voor de kinderen om weer echt even kind te zijn. Ik ben heel blij dat SWA dit evenement samen met ons wilde organiseren". Heleen Visser, van Steunpunt Mantelzorg (SWA) was erg blij met de grote opkomst. Heleen: ,,Zo mooi om te zien hoe die kinderen, die dagelijks geconfronteerd worden met zorgen, genieten van deze middag". Mandy van Heiden, BuurtSportCoach (SWA) schiet vol als ze ziet hoe jong sommige kinderen zijn. "Onvoorstelbaar dat die kinderen zoveel zorgen hebben, die verdienen het echt om lekker te spelen met leeftijdsgenootjes, zonder de dagelijkse problemen".

Meer berichten