<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelalbrandswaard.nl
Speel mee met het ridderspel tijdens Dag van het Kasteel
Speel mee met het ridderspel tijdens Dag van het Kasteel (Foto: )

Tweede Pinksterdag: Dag van het Kasteel

RHOON – Kindertheater, rondleidingen, oude ambachten, ridderspelen, muziek, eten, drinken en nog veel meer. De Dag van het Kasteel wordt dit jaar groter en anders dan andere jaren. Kinderen, pubers, volwassenen, er is voor ieder wat wils.

Door Astrid Potuijt

Op Tweede Pinksterdag is het de landelijke Dag van het Kasteel. In Nederland worden de poorten van 91 kastelen opengezet. Natuurlijk doet stichting Kasteel van Rhoon ook mee aan deze dag. Net als voorgaande jaren zal er van alles te beleven en te bekijken zijn, en dit jaar zelfs nog meer dan anders. Dus deze keer geen meubelboulevard, maar een dagje met het gezin naar het kasteel.

Tal van activiteiten
Krijg een rondleiding en bekijk de gevangenis bovenin het kasteel en alle historische elementen, luister naar de verhalen over hoe het vroeger was. Of doe mee aan het Kastelenspel. Met re-enactors wordt er een riddersteekspel gespeeld. Hierbij dragen de kinderen echte ridderpakken. Kinderen kunnen zich laten schminken als prinses, maar een dino en vlinder is ook mogelijk. In de vijver bij het kasteel zal modelbotenvereniging Neptunus de bootjes laten varen en iedereen die dat leuk vindt, mag het ook eens proberen.

De oude ambachten staan verspreid over het terrein. Waan jezelf echt in de Middeleeuwen en bekijk hoe ze hoofddeksels, kralen en sieraden maken, hoe weeftechniek in elkaar zit of hoe leer bewerkt wordt. Al deze oude ambachten worden uitgevoerd door mensen in Middeleeuwse stijl, met zelfgemaakte kleding aan. Luister naar Middeleeuwse muziek van Slag ende Stoot of breng een bezoekje aan muziekvereniging Volharding. Zij bestaan honderd jaar en hebben een hele collecte mooie spullen tentoongesteld, zoals oude uniformen, foto's en instrumenten. Zelf een deuntje proberen te blazen op een saxofoon of trompet kan ook. Of schaf een paar klompen aan klompenmaker Dekker.

Naast al deze activiteiten kan men een voorstelling van het kindertheater bezoeken. Uiteraard een sprookje dat gaat over een prinses dat wordt verteld door een prins. Anton Klijnsmit komt langs om houtsculpturen te maken. Met kettingzaag, beitels en gutsen maakt hij de mooiste ontwerpen. Jannes de Goochelaar is een historisch entertainer. Hij zal de bezoekers verbaasd doen staan met zijn komische kunsten. Tot slot is er nog muziek van Autour de Jean. Zij brengen Franse chansons en Engelse nummers in de Empire zaal terwijl bezoekers genieten van een hapje en een drankje.

Kortom: het wordt een dag vol belevenissen. De vrijwilligers van stichting Kasteel van Rhoon hebben weer bergen werk verzet om er een topdag van te maken voor alle inwoners van Albrandswaard en ver daarbuiten. En ze hebben er voor kunnen zorgen dat het programma voor het nieuwe seizoen op deze dag wordt uitgedeeld. Tal van leuke voorstellingen, exposities en concerten staan er geprogrammeerd.

Gratis toegang
De toegang voor de Dag van het Kasteel is gratis. Bezoekers zijn welkom tussen 10 en 17 uur. Kijk voor het uitgebreide programma op www.stichting-kasteelvanrhoon.nl. De organisatie verzoekt bezoekers met de fiets of het openbaar vervoer te komen. Er is een extra fietsenstalling bij het kasteel.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537371&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>