<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelalbrandswaard.nl

Marco Goedknegt (47)

Waar kennen we jou van?
Ik ben geboren in Vlaardingen, maar op mijn derde 'herboren' in Rhoon. Tegenwoordig woon ik in Poortugaal. Vroeger zat ik op basisschool De Wegwijzer en ik heb gekorfbald bij – toen nog – RWR (nu RWA). In 2002 werd ik lid van VVD; in 2006 werd ik raadslid en in 2014 wethouder.

Heb je altijd al wethouder willen worden?
Nee, dat is geen baan waar je als jongen van drie al mee bezig bent. Toen wilde ik – net als alle jongens – bij de brandweer of politie.
Uiteindelijk werd ik organisch chemicus en hield me bezig met scheikunde.
Toen ik eenmaal raadslid was, ging de bal steeds sneller rollen binnen de politiek. Ik vind wethouder zijn de leukste baan die er is. Je kunt echt iets doen voor de mensen in je eigen dorp. Hoe leuk is het bijvoorbeeld dat ik de helft van de mensen ken die in de Hooghe Heerlijckheid gaan wonen?

Hoe is jouw gezinssituatie?
Ik heb samen met mijn vriendin een samengesteld gezin. We hebben beiden twee kinderen. We wonen nog niet samen, maar die plannen zijn er wel.

Wat is jouw mooiste jeugdherinnering?
De vakanties in Zuid-Engeland met ons gezin. We logeerden daar altijd in een bungalow. Ik heb daar ook een goede vriendin ontmoet, met wie ik nog steeds contact heb.

Waar word je gelukkig van?
Van de kleine dingen. Ik ben een gelukkig mens en zie het leven vaak positief. Ik ben bijvoorbeeld al gelukkig als ik op een zomerse dag bij een strandtent kan zitten. Kop koffie erbij, laptop op schoot…

Waar ben je verdrietig om geweest?
Mijn vader overleed toen hij 46 jaar was en ik negentien. Dat had veel impact.

Wat zijn je angsten?
Ik ben niet bang uitgevallen. Maar ik ben wel bang geweest om – net als mijn vader – jong te overlijden aan een hartstilstand. Misschien onrealistisch, maar ik kreeg dat gevoel niet weg. Nu ik ouder ben dan hij werd, is dat gevoel minder geworden. Ook heb ik hoogtevrees. Ik heb weleens in een klimbos een boom geknuffeld op 26 meter hoogte omdat ik het vreselijk vond en ik had gezien dat er een stiksel van mijn klimharnas los zat.

Wat zijn je hobby's?
Ik houd van koken en barbecueën. Ik trek graag met mijn vrienden op en dan hoort lekker eten met elkaar voor mij daar zeker bij. Misschien kun je koken beter als liefhebberij zien van mij dan als hobby.

Welke toekomstdromen heb je nog?
Dat ik later, als ik klaar ben met werken, op een fijne plek onbezorgd kan genieten van mijn gezin en vriendenkring. Daarnaast wil ik nog eens naar Japan.

Hoe zouden jouw vrienden jou omschrijven?
Ik hoop als optimist. Dat is serieus ben, maar dat ik ook goed – vaak met een dosis humor – kan relativeren.

Hoe sta je 's morgens op?
Ik werk liever een uur langer door 's avonds dan dat ik een kwartier eerder op moet staan.
Gelukkig speelt mijn dag zich vaak 's avonds af met vergaderingen. 's Ochtends gaat de wekker rond kwart over zeven. Eerst zorgen dat de kinderen naar school gaan en dan rond negen uur/half tien ben ik op het gemeentehuis. Lange dagen? Ja. Maar zo ervaar ik ze niet.

Welke verleiding kun je niet weerstaan?
Chocolade. En dan vooral 'donker melk' van Tony's Chocolonely.

Wat vind je stom?
Dat spullen die je koopt vaak kapot, beschadigd of niet goed zijn. Laatst kochten we een Lamzak van Fatboy. Deze was precies op tijd binnen voor het weekend dat we hem nodig hadden. Bleek hij lek te zijn. Ja, dan heb je er nog niets aan.

Wat heb je geleerd van je vader?
Doordat hij zo jong overleed, heb ik van hem geleerd dat ik moet genieten van het leven de tijd voor mezelf moet nemen.

Waar kijk je naar op televisie?
Wij hebben thuis geen televisieabonnement. We kijken wel Netflix. Game of Thrones vind ik leuk. En ik houd heel erg van sciencefiction.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?
Ik kan soms best veel en lang wikken en wegen voordat ik een knoop doorhak. Ook zou ik wel wat minder vergeetachtig willen zijn.

Wie heb je voor het laatst gebeld?
Dat kan ik dus niet nakijken omdat mijn telefoon nog thuisligt. Yep, vergeten. Maar volgens mij was het ambtenaar Henk van der Linden om te vragen hoe laat hij zou komen.

Wat is je favoriete quote?
Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537371&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>