Afbeelding

Dode hoeklessen

Algemeen

ALBRANDSWAARD - De gemeente Albrandswaard en het jongerenwerk van Stichting Welzijn Albrandswaard hebben in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland de dode hoeklessen aangeboden aan de leerlingen van de groepen zeven. Basisscholen OBS de Overkant en CBS de Parel waren de eerste scholen die op de planning stonden.

De kinderen kregen eerst een stuk theorie en daarna gingen ze naar buiten om de praktijkles te volgen. Er was een vrachtwagen aanwezig zodat de leerlingen zelf konden ervaren wat een vrachtwagenchauffeur wel en vooral niet ziet. De leerlingen hebben geleerd waar ze moeten fietsen als ze een vrachtwagen tegen komen op de weg. Maar ook waar ze moeten gaan staan als ze voor een stoplicht komen te staan.

Vanuit het jongerenwerk van Stichting welzijn Albrandswaard worden verschillende preventielessen aan jongeren binnen de gemeente Albrandswaard aangeboden. Naast de dode hoeklessen bieden zij ook preventielessen aan met betrekking tot alcohol, drugs, social media en vuurwerk.

Het jongerenwerk is er niet alleen voor de jongeren maar ook voor ouders, docenten en/of vrijwilligers die vragen hebben over een van deze onderwerpen.

Men kan mailen naar jongerenwerk@welzijnalbrandswaard.nl of bel/Whatsapp naar 06-37344914.

Advertenties uit de krant