Afbeelding

Vragen over Huis van Albrandswaard

Algemeen

Door Anouk Breeman

ALBRANDSWAARD – Enkele fracties hebben nog wat vraagtekens over de bouw van het Huis van Albrandswaard aan de Stationsstraat in Rhoon. In de commissie Ruimte gaf wethouder Mieke van Ginkel maandagavond antwoord.

GroenLinks en NAP wilden weten waarom de bouwvergunning al is aangevraagd. ,,Het is gebruikelijk om alvast een vergunningsaanvraag te doen. Als je in september wil beginnen, moet je zaken voorbereiden. Maar we hebben nog geen grond gekocht. Dat doen we pas als de raad akkoord is", reageerde Van Ginkel.

EVA wilde weten of er een risico-inventarisatie is gedaan. Van Ginkel: ,,Onafhankelijke experts hebben het voorstel meerdere malen doorgerekend. We hebben een post onvoorzien opgenomen in de begroting."

Publieke tribune
CU-SGP vroeg zich onder meer af of de halfronde, houten publieke tribune in de nieuwe raadszaal wel aan de normen voldoet. ,,Onder anderen burgerraadsleden zitten daar de hele avond om de vergaderingen te volgen." ,,Het is geen officiële werkplek", antwoordde de wethouder. ,,Je kunt er een kussentje neerleggen."

De VVD gaf aan 'een goed gevoel, maar ook twijfels te hebben'. EVA deelde die twijfel. ,, Dit is een ambitieus en kostbaar plan. We hebben een alternatief: blijven huren in de Hofhoek, waar we nog de enige huurder zijn. Die markt is lastig, dus er valt volgens ons goed te onderhandelen", zei Mariëlle Vergouwe.

Maatje te groot
Ook GroenLinks heeft twijfels. ,,Het is een prachtig gebouw, met een uitgesproken uitstraling. Maar 14,5 miljoen euro is een groot risico, zeker omdat vastgoedprojecten van de overheid meestal de begroting overschrijden. We hebben maar 25.000 inwoners. Dit ontwerp is een maatje te groot voor ons", zei James Scharink.

Het voorstel wordt op maandagavond 3 juni besproken in de gemeenteraad.

Advertenties uit de krant